E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, PKK'ya 7 helikopter silah gönderdi---

ABD, PKK'ya 7 helikopter silah gönderdi

ABD, PKK'ya 7 helikopter silah gönderdi
13 Aralık 2016 - 09:50 borsagundem.com

ABD'den bir son dakika haberi geldi. Washington, Suriye’de PKK’ya yardım etmekten geri durmuyor

Suriye’deki muhaliflere taşınabilir hava savunma füzeleri (Stinger) verilmesinin önünü açan bütçenin onaylanmasının ardından, Amerika terör örgütüne destek olmak için vakit kaybetmeden harekete geçti. Washington yönetiminin, Obama’nın tasarıyı imzalamasını beklemeden, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki silahlı kolu YPG’ye helikopterle silah indirdiği ortaya çıktı. BasNews’in haberine göre, PKK/YPG’nin başında olduğu paravan örgüt Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) bir yetkili ABD’nin YPG kontrolündeki Ayn İsa’ya 7 askeri helikopterle silah indirdiğini bildirildi. DEAŞ’la SDG eliyle mücadele etmeye çalışan ABD’nin, silah sevkiyatını Rakka operasyonunun ikinci aşaması için gerçekleştirdiği belirtildi. Öte yandan BasNews’e konuşan bir diğer SDG’li yetkili ise, Rakka operasyonunda kullanılmak üzere koalisyon ülkelerinin gelişkin silahlar verdiğini doğruladı.

YPG’YE GÜVENLİ BÖLGE

Gönderilen silahlar arasında stinger füzeleri ve zırhlı araçlara karşı kullanılabilecek roketler olduğunu da itiraf eden yetkili, ABD’nin Suriye’de YPG’ye dayalı güvenli bir bölge oluşturmayı planladığını söyledi.

PKK Şengal’den çıkacak

ABD, terör örgütü PKK’yı Şengal’den çıkarmak için harekete geçti. Amerika’nın Erbil Başkonsolosu Ken Gross, önceki gün Şengal’de Kaymakam Naif Seydo ile bir araya geldi. PKK’nın Şengal’de çocukları silahlandırmasından duyduğu sıkıntıyı dile getiren Seydo’ya, Gross’un “PKK’nın Şengal’den çekilmesi için yeni bir mekanizma arayışındayız” dediği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VatanSever13 Aralık 2016 14:41

    Abd apaçık düşmanımız dır bu böyle bilinsin zamaninda TCG Muavenet (DM-357) savaş gemimizi sea sparrow füzeleri ile vurup ordaki çoğu kişiyi sehit etmişler dir. Ayrica 7 haziran 1922 de samsun limanlarini bombaladı pkk her türden destegi verir herzaman şunu bilki tartışmasız abd düşmandır daha nice kahpeliklerini yazarım askerlerimizin başına cuval gecirilmesi f16 yazilimlari isriale verilirken bize verilmemesi ve israil fln asla kilit atamayisimiz çöplerini bize verip eski savas gemisi vs gibi bunun bakim onarim islerini kendi ülkelerinde zorla yaptirtiyor ve yüksek kazik fais fiyatlardan bize gecirdi, parasını odeyip alinan ihalar askeri arac gereclerin çoğunu gondermediler veya bozuk gonderdiler yada hic gondermediler, parasinida vermediler lanet olsun bunlara bana kalsaydi gavurla asla is YAPMAM özellikle askeri alanda.

  • emekli13 Aralık 2016 14:26

    ey amerika ey

  • Sancar13 Aralık 2016 13:36

    Doğru politika izlenirse kuzey ırak kuzey Suriye Türkiye'ye bağlanıp butun problemler aşılır. Partilerin Kürt karşıtlığı üzerinden siyasal prim yapma yarışı yerine Kürtlerle ekonomik siyasal bütünlüğü getireceklerini görmeleri anlatmaları gerek ırak ve Suriye'deki Kürtlerle işbirliğine gitmek ve hdp yi bu yönde çalışmaya sevketmek gerek

  • mali13 Aralık 2016 13:17

    ABD artık tam karar vermeli müttefik mi, düşman mı görüyor Türkiye'yi. Bizi yolda bırakan, düşmanlarımıza yardım eden bir ABD istemiyoruz.

  • mali13 Aralık 2016 13:17

    ABD artık tam karar vermeli müttefik mi, düşman mı görüyor Türkiye'yi. Bizi yolda bırakan, düşmanlarımıza yardım eden bir ABD istemiyoruz.

  • KILIÇ13 Aralık 2016 13:15

    DÜNYANAIN TERÖR BAŞI ABD DEVLETİ.NERDE BİR TERÖ YETİŞİYORSA MUTLAKA ELİ VARDIR LANET OLSUN. DİGER DEVLETERDE BU HAYİN ÜLKEYE KARŞI DUYARLI OLMALI.

  • ALPTUĞ13 Aralık 2016 11:33

    Ülkemizden bu itleri sınır dışı edelim gitsinler bizde kurtulalım.

  • fatma13 Aralık 2016 11:09

    yani pkk dedigimiz aslinda abd. abd takmis pkk maskesini savasiyor, maskeyi cikarinca bize laf etme diyor, gerektiginde masaya oturup haklarini koruyor. olen sehitlerimiz aslinda abd isi..

  • tv13 Aralık 2016 11:01

    allah belanı versin abd bak nasılda terörizme yardım ve yataklık adiyorsun