E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD petrolü farkı kapıyor---

ABD petrolü farkı kapıyor

ABD petrolü farkı kapıyor
10 Temmuz 2013 - 15:12 borsagundem.com

Mısır'daki yaşanan gelişmelerle birlikte ABD petrolü ile Brent petrolü arasındaki fark 2010'dan bu yana ilk kez 3 doların altına indi

Çin verisi Brent petrolü düşürürken, ABD’den gelen haberler ham petrolde toparlanma getirdi. Brent ve ABD petrolü arasındaki fark 2010'dan bu yana ilk kez 3 doların altına indi.
Mısır'daki gerginlikle yükselişe geçen ham petrol fiyatları, ABD'de bugün açıklanacak stok verileri öncesinde yükselişini sürdürüyor.
ABD'de yaz aylarında petrol talebinin artması ve bunun sonucunda stokların azalacağı beklentisiyle Brent petrolün varil fiyatı 108 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolünün varil fiyatı ise 105 doları geçti.
Böylelikle iki petrol türü arasındaki fiyat farkı 2010 yılından bu yana ilk kez 3 doların altına indi.
Dün 107,30 dolar seviyelerinde bulunan Brent petrol, bugün en yüksek 108,40 doları görmesinin ardından şu sıralarda 108,28 dolardan işlem görüyor
Çin'in ham petrol ithalatı gümrük verilerine göre, Haziran ayında, bir önceki aya göre yüzde 7,4 azaldı. Dış ticaret verisi ise düşüş trendinin sürdüğüne işaret ederek ekonominin yavaşladığının sinyallerini veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)