E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Kongresi'nde korona için Çin'e soruşturma tasarısı---

ABD Kongresi'nde korona için Çin'e soruşturma tasarısı

ABD Kongresi'nde korona için Çin'e soruşturma tasarısı
25 Mart 2020 - 06:06 borsagundem.com

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Vekili Elise Stefanik tarafından sunulan tasarıda, Çin'in Kovid-19'a yönelik "yetersiz ve şüpheli tutumu" da kınandı

ABD Kongresi'ne, Vuhan'da ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının, Çin yönetimi tarafından saklandığı iddiasının soruşturulması talebini içeren bir tasarı sunuldu.

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Vekili Elise Stefanik tarafından sunulan tasarıda, Çin'in Covid-19'a yönelik "yetersiz ve şüpheli tutumu" da kınandı.

"Çin’in virüsü saklama girişiminin uluslararası topluma verdiği zararın belirlenmesi" istenen tasarıda, salgından etkilenenler için bu ülkeden tazminat almayı sağlayan bir mekanizma kurulması çağrısında bulunuldu.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Hawley, Çin Komünist Partisinin, salgın hakkında ilk günden bu yana dünyaya kasten yalan söylediğini savundu.

Hawley, "Çin yönetimi, virüsün gerçekliği konusunda aralık ayı başından beri farkındaydı ancak laboratuvarlara örnekleri yok etmelerini emretti ve doktorları sessiz kalmaya zorladı." ifadelerini kullandı.

Stefanik ise salgın sebebiyle dünyanın gördüğü zarardan Çin'in sorumlu olduğunu belirterek, "Çin'in virüsün kapsamlı ve ölümcül etkilerini ayrıntılı bir şekilde örtbas etme kararı yüzlerce Amerikalı da dahil olmak üzere binlerce insanın ölümüne yol açtı. Basitçe söylemek gerekirse, bu tasarı Çin'i sorumlu tutma çağrısıdır." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 25 Mart 2020 08:31

    Onu bunu boşverin ölünce hesap vermeye hazır mıyız. Bir virüslük canımız var belkide.

  • Arif gsli25 Mart 2020 07:03

    Birileri şunu yaptı, birileri bunu yaptı. Falan falan falan. Zamanı durdurun ve geri virüsü önleyip tekrar yaşayalım hayatı bakalım ne olcak. Ama bütün insanlık 2 hayatıda yaşadığını bilecek. Hayat son derece saçma ve anlamsız çünkü tekrarı yok. Bence hiçbirşey insanın elinde değil

  • Wers25 Mart 2020 06:59

    İlaç yoksa gerisi yalan abd Çine muhtaç bile kalabilir

  • bir yorum.25 Mart 2020 06:48

    ABD'li medyum ve yazar Sylvia Browne'un 2005 yılında kaleme aldığı Kehanetler adlı kitabında yer alıyor. Sylvia Browne 15 sene önce kaleme aldığı kitabında corona virüs benzeri bir hastalıktan söz ediyor ve dünyaya yayılacağını vurguluyor..bu gösteriyor ki bu virüs olayı birileri tarafından planlanıp yeri gelince devreye sokulmuş tabi tabii bunu planlayanların abd derin devleti olma olasılığı yüksek