E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD İran'ı uyardı: Karşılık vermeye hazırız---

ABD İran'ı uyardı: Karşılık vermeye hazırız

ABD İran'ı uyardı: Karşılık vermeye hazırız
22 Ekim 2023 - 22:32 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın ABD güçleri ve personellerini hedef alması durumunda karşılık vermeye hazır olduklarını belirtti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin İsrail-Filistin çatışmasının, “İran’ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini” belirterek, Biden yönetiminin, bölgedeki ABD personeli ya da silahlı kuvvetlerinin “herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu” vurguladı.

Blinken, “İstediğimiz şey bu değil. Biz, gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Kuvvetlerimizin ya da personelimizin ateş altında kalmasını istemiyoruz ama böyle bir şey olursa, buna hazırız.” değerlendirmesinde bulunarak, kimsenin savaşta ikinci ya da üçüncü bir cephe görmek istemediğinin altını çizdi.

İranlı yetkililerin, bölgedeki ABD güçlerine ve personellerine yönelik saldırılarını artırmasını beklediklerini aktaran Blinken, bu kişilerin güvenliklerini sağlamak ve “gerektiğinde kararlı şekilde karşılık verebilmek” için gerekli adımların atıldığını dile getirdi.

KIŞKIRTMAK İÇİN DEĞİL CAYDIRMAK İÇİN

Blinken, bölgeye 2 uçak gemisi görev grubu da dahil olmak üzere ek askeri unsurlar konuşlandırıldığını aktararak, “(Bunu) kışkırtmak için değil caydırmak ve herhangi biri bir şey yapmaya kalkışırsa orada olduğumuzu açıkça göstermek için yaptık.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, kritik görevlerde bulunmayan personele, ABD’nin Erbil Büyükelçiliğinden ve Erbil Başkonsolosluğundan ayrılmalarının emredildiği aktarılmıştı.

ABD'den Irak'a seyahat uyarısı

 

İsrail: Gazze'ye yönelik saldırıları artıracağız

 

İsrail, Mısır mevzisini vurdu

 

Gazze'de 1873 çocuk hayatını kaybetti

 

Netanyahu'dan Lübnan'a tehdit: Hayatının hatasını yapar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Ekim 2023 19:12

    BU NATO SAVAŞI DEĞİL ABD İSRAİLE ASKERİ DESTEK SAĞLAR İSE ÜLKEMİZ DE GAZZELİ SİVİLLERİ ÖLÜMDEN KURTARMAK İÇİN 100 GEMİ DESTEĞİNDE TELAVİVE SALDIRMALIDIR ASKERLERİMİZ TELAVİVİN HER SOKAĞINI İŞGAL ETMELİDİR

  • Mucise Reis : )23 Ekim 2023 10:46

    Ülkemizdeki muhalefet aklını başına almalı yoksa bunlar filistin ırak yemen lübnan suriye yaptıklarının aynısını bizlerede yapacaklar. meral ve kemal abd yunanistan ab ülkeleri suriye ırak libya pkk ypg bizlerimi saldıracak S 400 geri verin, lırak libya  suriye de ne işimiz var, kimse kusura bakmasın biz iktidara gelince BAYKAR MAKİNA ya dokunup kapatacağız ali babacan) ve ATATÜRK hava limanını tamamen kullanımı ABD vereceğiz gibi savasatalardan kurtulsunlar ve uyansınlar. ülkemizi enin de sonunda parçalayacaklar.o yüzden tüm savaş ucağı, tank hava savunma sistemleri özellikle olmaz ise olmaz Balistik Nükleer füzeleri üretmeliyiz.Amaç ülkemizi parçalamak.

  • tv 23 Ekim 2023 09:27

    eninde sonunda bokunuzda bogulacaksınız ingiliz köpekleri 

  • Asuman 23 Ekim 2023 09:07

    Vay vicdansız abd bir gün ölümü tatacak sın

  • Asuman 23 Ekim 2023 09:06

    Katil İsrail sonu olacak bir gelecek sen ölüm tatacak