E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile Çin arasında diplomat krizi---

ABD ile Çin arasında diplomat krizi

ABD ile Çin arasında diplomat krizi
09 Ağustos 2019 - 03:39 borsagundem.com

Çin, ABD'li bir diplomatın Hong Kong'ta 'aktivistlerle' bir araya geldiğini gösteren fotoğrafı yayımlayarak ABD'ye kentin içişlerine müdahaleyi durdurma çağrısı yaptı. ABD, diplomatın hedef gösterildiğini belirterek Çin'e tepki gösterdi

Küresel ekonomiyi tehdit eden ticaret savaşlarının başrol oyuncuları ABD ve Çin arasında bu kez de Hong Kong krizi yaşandı. Çin yönetimi, ABD'li bir diplomatın Hong Kong'da aktivistlerle birlikte fotoğrafını yayımlayarak kentin içişlerine müdahale edilmemesi çağrısı yaptı. Washington'dan gelen açıklamada ise diplomatın fotoğrafının yayımlanarak hedef gösterildiği belirtildi ve Çin yönetimine tepki gösterildi. 

Hong Kong'daki yerel basında çıkan haberlere göre, Hong Kong'daki ABD Başkonsolosluğu'ndan bir yetkili, yerel bir 'bağımsızlık grubu' ile bir araya geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, ABD'li yetkililerden memnuniyetsizliğini dile getirerek konsolosluğa Çin karşıtı isyancılarla derhal ilişkiyi kesme ve Hong Kong'un içişlerine müdahale etmeyi durdurma çağrısında bulundu.

Hong Kong merkezli Takungpao gazetesinde yer alan haberde, ABD Başkonsolosluğu'nun siyasi birim şefi Julie Eadeh aralarında tanınmış 'aktivist' Joshua Wong'un da yer aldığı Demosisto partisi mensuplarıyla görüştüğü bilgisi verilmişti.

ABD: DİPLOMATIMIZ İŞİNİ YAPIYORDU

Washington'da gazetecilere açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus ise haberi yalanlayarak Çin'i diplomatlarının kişisel bilgilerini sızdırmakla suçladı.

Söz konusu ABD'li diplomatın, Hong Kong'daki protestocularla görüşme anına ilişkin fotoğrafın yayınlanmasını eleştiren Ortagus, "Bu, sorumlu bir ülke davranışı değil, haydut bir rejimin yapacağı bir şeydir. ABD'li bir diplomatın kişisel bilgilerinin ve görüntülerinin yayımlanması kabul edilemez" dedi.

"Diplomatımız işini yapıyordu ve işine saygılarımızı sunuyoruz" diyen Ortagus, "Amerikalı diplomatların dünyada her gün yaptığı şey budur" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)