E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri "Yellen" sonrası yükseldi---

ABD hisseleri "Yellen" sonrası yükseldi

ABD hisseleri Yellen sonrası yükseldi
25 Eylül 2015 - 17:15 borsagundem.com

Piyasa, Yellen'ın ekonomik büyümeye ilişkin iyimser yorumlarından destek buldu

ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın yatırımcıları ABD ekonomisinn gelişen piyasalardaki kargaşa ile başa çıkacak denli güçlü olduğuna inandırmasının ardından yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, Perşembe günü yaklaşık üç haftanın en düşük seviyesinde kapatmasının ardından, New York saati ile 09:39'da yüzde 0.7 yükselerek 1,945.50 puana çıktı. Dow Jones Endeksi 174.25 puan ya da yüzde 1.1 yükselişle 16,375.57 puana ulaştı.

Los Angeles'ta Wedbush Securities Inc. hisse senedi işlemleri idari direktörü Michael James, "Dün gün ortasında başlayan bir ralli vardı ve Yellen bir hafta öncesine göre tutumunu daha belirgin hale getirdi" dedi ve "Piyasanın son altı seansın beşinde satıcılı olması, kısa vadede olumsuzluğun çoğunun fiyatlandığı anlamına geliyor. Bugün yükseliş bekleniyor" şeklinde görüş bildirdi.

Yellen dün piyasalrın kapanmasının ardından yaptığı konuşmada, merkez bankasının bu yıl faiz artırıma yolunda olduğunu söylemiş, ancal ekonomik "sürprizlerin" planda değişikliğe neden olabileceğini de belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)