E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Çin'e tarım ürünü taahhütleri için anlayışlı olacak---

ABD Çin'e tarım ürünü taahhütleri için anlayışlı olacak

ABD Çin'e tarım ürünü taahhütleri için anlayışlı olacak
06 Şubat 2020 - 07:57 borsagundem.com

ABD Tarım Bakanı Pardue, Çin'in korona virüs salgını nedeniyle 15 Ocak'ta imzalanan ilk faz ticaret anlaşması gereği taahhütlerini yerine getirememesi durumunda anlayışlı davranacaklarını açıkladı

ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue, Çin'de ortaya çıkan korona virüs salgınının bu Ülke'nin Amerikan tarım ürünleri alımını artırma yönünde verdiği taahhütü etkilemesi halinde ABD'nin bunu anlayışla karşımaması gerektiğini söyledi.

Çin, ABD ile 15 Ocak'ta imzaladığı faz 1 ticaret anlaşmasında 2020 yılında 2017 yılına göre 12,5 milyar dolar tutarında daha fazla ABD tarım ürünü almayı taahhüt etmişti. 2021 yılında ise 2017'deki 24 milyar dolara göre 19,5 milyar dolar daha fazla tarım ürünü alacaktı.

Teksas'ta yaptığı açıklamada, kendisinin Çin ile anlaşmanın şatlarını uygulanmasından sorumlu ekipte olmadığını ve ABD'nin beklentilerini nasıl ayarlaması gerektiğini söylemediğini de belirten Perdue, "Ancak mücbir sebepler olabileceği dikkate alınmayı ve bu konuda hassas olunması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd06 Şubat 2020 08:58

    ee bi zahmet,adamları şeytan çarptı,bi de yardımcı olmasaydınız,sevmiyom arkadaş gücü amerikayı,zorlamı yav.....