E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Çin'e petrol satışını yasakladı---

ABD, Çin'e petrol satışını yasakladı

ABD, Çin'e petrol satışını yasakladı
13 Ocak 2023 - 08:36 borsagundem.com

ABD Meclisi, ABD'nin Çin'e stratejik petrol rezervi satışını yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

ABD Temsilciler Meclisi, 12 Ocak'ta ABD Stratejik Petrol Rezervinden gelen ham petrolün Çin'e ulaşmasını engellemeyi amaçlayan yasayı onaylayarak geçiş ihtimalinin daha belirsiz olduğu Senato'ya gönderdi.

Şu anda, ABD Enerji Bakanlığı (DOE), sadece ABD makamları tarafından yaptırım uygulanan kuruluşlar için yapılan ham petrolü satmayı reddetme istisnası dışında, yasa gereği SPR açık artırmalarında en yüksek teklifleri kabul etmekle yükümlü. Bu nedenle, geçen yıl SPR'den yaklaşık 1 milyon varil, Çin devlet petrol şirketi Sinopec'in bir yan kuruluşu olan Unipec America'ya verildi ve Cumhuriyetçilerden yoğun eleştiriler aldı.

İki partinin 331'e karşı 97 oyla kabul ettiği yasa tasarısı, DOE'nin SPR'den Çin Komünist Partisinin mülkiyeti, kontrolü veya etkisi altındaki kuruluşlara petrol satmasını yasaklayacak ve tüm SPR satışlarına bir koşul ekliyor. Petrol Çin'e ihraç edilmeyebilir.

Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Cathy McMorris Rodgers, "Çin, Amerikan vergi mükellefleri ve enerji güvenliğimiz pahasına, yaklaşık bir milyar varil ile dünyanın hükümet kontrolündeki en büyük petrol stokunu muhtemelen kontrol ediyor. Amerika'nın SPR'si, Çin'e yardım etmek için değil, kasırgalar ve doğal afetlerin neden olduğu gibi gerçek enerji arzı kesintileri içindir." dedi.

ABD Çin'e baskı yapacak

 

ABD Çin rekabetinde yeni adım

 

ABD Çin'i cezalandıracak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)