E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-ÇİN anlaşmasında beklentiler iyimser---

ABD-ÇİN anlaşmasında beklentiler iyimser

ABD-ÇİN anlaşmasında beklentiler iyimser
02 Ocak 2020 - 09:34 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin ile faz bir anlaşmasını 15 Ocak'ta imzalayacağını açıklarken, imza töreni sonrasında faz iki görüşmeleri için Çin’e gideceğini ifade etti. Ticaret anlaşmasına ilişkin iyimser beklentiler ve risk iştahı korunmaya devam ediyor.

Piyasa Gündemi

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri için TBMM Genel Kurulu bugün saat 14.00'da olağanüstü toplanacak. Yurt içinde jeopolitik ve siyasi gelişmeler önemini koruyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Ticaret anlaşmasına ilişkin olumlu haber akışları küresel hisse piyasalarını desteklemeyi sürdürüyor. Yılbaşı nedeniyle dün küresel piyasalar işlem görmezken, önümüzdeki süreçte ticaret anlaşmasına ve
Brexit’e ilişkin gelişmeler takip edilecek. BIST-100 Endeksi de dün işlem görmezken salı gününü %0,29’luk düşüşle 114.425 puandan tamamladı. ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor.
Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkimken, Çin borsaları alıcılı seyrediyor. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,94 – 5,95 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,94'lü seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Sekiz günlük yükselişin ardından salı gününe de yükselişle başlayıp ardından 115.312’yi gören endeks günü sınırlı da olsa kayıpla tamamladı. Haftalık bazda son 8 haftayı yükselişle tamamlayan endekste bu hafta 113.683 üzerinde bir kapanış gerçekleşecek olur ise seri dokuzuncu haftaya ulaşmış olacak. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi önemli bir destek kırılmadığı sürece trend dönüşü konusunda aceleci olmamak gerekse de teknik göstergelerin son haftalarda zorlanma ve negatif uyumsuzluklar ortaya koyuyor olması temkinli olmayı gerektiriyor. Endekste kısa vadede 114 biraz daha orta vadede 112 güçlü destek noktaları konumunda. Yukarıda ise Salı günü görülen en yüksek seviye olan 115.300 civarı ve devamında 116.200 dirençler olarak izlenebilir.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)