E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında seçim yükselişi sürüyor---

ABD borsalarında seçim yükselişi sürüyor

ABD borsalarında seçim yükselişi sürüyor
05 Kasım 2020 - 17:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ABD seçimlerinde mavi dalga ihtimalinin kalkmasıyla sert yükselişini sürdürüyor

ABD borsaları seçim sonrası rallisini genişletti ve Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones 423 puanla %1,5 oranında S&P 500 ve Nasdaq endeksleriyse sırasıyla %1,6 ve %1,8 oranında yükseliş gösterdi.

Bu kazanımlar nisan ayından bu yana Wall Street endekslerinin en güçlü haftalık performansını işaret ediyor. Dow Jones hafta boyunca %6 oranında yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %7,1 ve %8,2 oranında yükseldi.

ABD borsalarının en büyük gündemi sonucu hala beklenen ABD seçimleri. NBC News çarşamba günü Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Wisconsin ve Michigan eyaletlerinin kazananı olacağını öngördüğünü açıkladı. Biden’ın böyle bir durumda seçimi kazanması için sadece 17 delege oyuna ihtiyacı kalacak.

Finans şirketi Commonwealth Financial Network’un Baş Yatırım Stratejisti Brad McMillan CNBC’ye verdiği demeçte, “Borsalar seçim belirsizliğinin bittiği gerçeğine oldukça pozitif cevap veriyor. Hiçbir şey bitmiş olmasa da en kötü ihtimal atlatılmış görünüyor. Borsalar belirsizlikten nefret eder ve bu süreç borsayı bir süre daha besleyecek gibi görünüyor” dedi.

ABD seçimlerinin sonucu halen belli olmasa da borsalar Demokratların hem ABD Kongresi’ni hem de Beyaz Saray’ı kazanması ihtimali olan mavi dalganın artık mümkün olmadığını düşünüyor. Bu durum sert düzenleyici tedbirlerden ve kurumsal vergilerin artırılması ihtimalinden etkilenmesi beklenen teknoloji sektörü de dahil olmak üzere birçok sektör için rahatlamaya yol açtı.

Yatırımcıların bugünkü gündeminde ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikasına ilişkin açıklamalar da bulunuyor. FED’in faiz oranlarını sıfıra yakın tutacağını açıklaması ve korona virüs sürecinde zarar gören ekonominin toparlanması için yeni bir teşvik paketine olan ihtiyacı yinelemesi bekleniyor.

Gümüş, Biden beklentisiyle sert yükseldi

 

ABD'de işsizlik başvuruları 7 bin azaldı

 

ABD seçimleri sonuçlanmayınca dolar düşüşe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)