E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında Moody’s şoku---

ABD borsalarında Moody’s şoku

ABD borsalarında Moody’s şoku
08 Ağustos 2023 - 17:00 borsagundem.com

Moody’s’in Amerikan bankalarının kredi notunu düşürmesinin ardından Wall Street endeksleri düşüşle geçti. Dev bankaların hisseleri açılışta %2’nin üzerinde değer kaybetti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Amerikan bankalarına yönelik not düşürme kararının ardından bankacılık hisseleri düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,83 düşüşle 35.178,94 puanda, S&P 500 Endeksi %0,83 azalışla 4.480,86 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,03 düşüşle 13.850,41 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0936 düşüşle %3,998 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları yeni günde Moody’s’in kredi notu düşürmesine odaklandı. Moody’s M&T Bank ve Pinnacle Financial gibi birçok bankanın kredi notunu düşürdü. Kredi derecelendirme kuruluşu ayrıca Bank of New York Mellon (BNY Mellon) ve State Street’in de kredi notu görünümünü düşürdü.

Açılışta Goldman Sachs ve JPMorgan Chase hisseleri %2’nin üzerinde değer kaybetti. SPDR S&P Bankalar ETF’si ise %4 civarında geriledi. ABD’deki daha küçük bankalar grubunu takip eden SPDR S&P Yerel Bankalar ETF’sinde de düşüş %4 civarındaydı. M&T Bank hisseleri %3 değer kaybetti.

Yatırımcılar ayrıca şirket bilançolarından gelen son verileri de hesaba kattı. İkinci çeyrekte beklentilerden daha zayıf gelir paylaşan UPS’in hisseleri %2’nin üzerinde değer kaybetti. Şirket ayrıca tam yıllık görünümünü de düşürdü. Eğitim teknolojileri şirketi Chegg’in hisseleri ikinci çeyrek bilançosunun ardından %20 değer kazandı. Şirket 183 milyon dolarlık gelirle, Refinitiv verilerine göre, analistlerin 177 milyon dolarlık gelir beklentisini aştı.

ABD ikinci çeyrek bilanço sezonu yatırımcı beklentilerini aşmayı sürdürüyor. S&P 500 Endeksi’nde hisseleri işlem gören şirketlerin %89’u bilanço raporlarını paylaştı. FactSet verilerine göre, bilanço paylaşan her beş şirketten dördü analist beklentilerini aştı.

Ekonomi cephesinde ise yatırımcılar perşembe günü açıklanacak temmuz ayı tüketici fiyat endeksi raporunu bekliyor. Enflasyon göstergesi Wall Street yatırımcılarının görüşüne göre ABD ekonomisinin ‘yumuşak iniş’ hedeflerini teste tâbî tutacak. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler aylık enflasyonun temmuz ayında %0,2 oranında yükselmesini yıllık bazdaki enflasyonunsa %3,3 yükselmesini bekliyor.

Amerikan borsaları pazartesi günü güçlü bir performans göstermişti. 30 hisseli Dow Jones Endeksi 400 puanla yaklaşık %1,2 yükseliş gösterdi ve 15 Haziran tarihinden bu yana en iyi işlem gününü geçirdi. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri ise sırasıyla %0,6 ve %0,9 yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ve S&P 500 dört gündür devam eden düşüş serisini sona erdirdi.

Moody's'den ABD bankalarına darbe

 

ABD'de dış ticaret açığı geriledi

 

SEC'ten Wells Fargo'ya milyonlarca dolarlık ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)