E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Temmuz 2022 - 17:13 borsagundem.com

ABD borsaları FED kararı öncesi teknoloji şirketleri bilançolarına odaklanarak hafta ortasına pozitif başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını açıklayacağı yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar ayrıca Microsoft’un ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bilanço raporlarını dikkate alıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 artışla 31.890,08 puanda, S&P 500 Endeksi %1,15 artışla 3.966,24 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,12 yükselişle 11.808,07 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0356 düşüşle %2,770 seviyesinde değerleniyor.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi CFRA’nın Baş Yatırım Stratejisti Sam Stovall, “Bilanço büyüme beklentileri düşmeye devam ediyor. Bu genellikle ekonomideki yavaşlamalar sırasında iyi performans gösteren teknoloji sektörünü de kapsıyor. Tüketici harcamalarındaki geri çekilmenin baskısı muhtemelen hisse başı getirinin satışlara oranının düşük kalmasında katkıda bulundu. Tüketici güvenine ilişkin tüm göstergeler 2021 ortalarındaki zirvesinden keskin bir şekilde kötüleşti” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları FED’in bu akşam Türkiye saatiyle 22:00’da açıklayacağı faiz kararına kilitlenmiş durumda. Piyasalar büyük oranda ABD Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantı sonucu 75 baz puan faiz artıracağını öngörüyor.

UBS Küresel Servet Danışmanlığı Baş Stratejisti Mark Haefele FED toplantısı öncesi açıklamasında, “Dikkate alınması gereken çok sayıda hareketli parça var olduğundan, FOMC toplantısından sonra piyasaların dalgalı kalmasını bekliyoruz. Piyasaların yıl sonuna kadar %3,3'lük bir FED faiz oranı beklediği göz önüne alındığında, bu haftaki toplantıdan sonra Aralık ayı sonuna kadar yaklaşık 100 baz puan faiz artırımı olabileceği tahmin ediliyor. Ancak faiz artışlarının hızı belirsizliğini koruyor” dedi

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer ise FED faiz kararını açıklayana kadar yatırımcıların piyasaların hangi yöne gideceğine dair herhangi bir fikre sahip olamayacakları konusunda uyardı. Yatırımcıların bu süreçte adımlarını dikkatli atması gerektiğini söyleyen Cramer özellikle şirketlerin bilanço bildirimlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Borsalarda temkinli olma zamanı

 

ABD konut piyasası diken üstünde

 

Fed gelecek sene faiz indirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)