E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Mart 2023 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street yeni güne geri dönüşle başladı. FED toplantısı sonrası sert kayıplara maruz kalan yatırımcılar perşembe gününde ise FED Başkanı Powell’ın açıklamalarına faiz artışlarının sona yaklaştığı penceresinden bakmaya başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe günü geri dönüş yaptı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının sona yaklaşmasını satın alan yatırımcılar geçtiğimiz gün Dow Jones Endeksi’nde görülen 500 puanlık düşüşün ardından yeniden hisse senetlerini destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,66 artışla 32.242,14 puanda, S&P 500 Endeksi %0,86 artışla 3.970,79 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %1,22 yükselişle 11.812,10 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,044 yükselişle %3,488 seviyesinde değerleniyor.

Son iki haftadır yatırımcıların en çok takip ettiği sektör olan yerel bankaların hisseleri de yükselişe geçti. SPDR S&P Yerel Bankalar ETF’si %1,7 yükseldi. İflas beklentilerinin odağındaki yerel bankalardan First Republic Bank’ın hisseleri ise %10’u aşan yükselişiyle sektör bazında en iyi performansı gösteren hisse oldu. Diğer yerel bankalar PacWest ve Western Allience hisseleri de yükseldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street iki gün süren ABD Merkez Bankası’nın para politikası toplantısından çıkan sonuçları ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını değerlendiriyor.

FED geçtiğimiz gün 25 baz puan faiz artırarak beklentileri karşılamıştı. Ayrıca FED açıklamasında enflasyonla mücadele için yapılan faiz artışları ifade edilirken ‘devam eden artışlar’ ibaresinin kaldırılması faiz artışlarında sona yaklaşıldığını ima etti. Powell, 2023'ün geri kalanı için faiz indirimlerinin temel planlarının içinde yer almadığını yinelese de traderlar FED’in bu yıl içerisinde faiz oranlarını düşürme beklentisini satın aldı.

CNBC’nin haberine göre, AXS Yatırım CEO’su Greg Bassuk, “FED, mevcut bankacılık sektörünün durumu ve diğer ekonomik veriler göz önüne alındığında gerçekten dikkatli bir şekilde hareket etmek zorunda. Bu da sorunun sadece Wall Street'le ilgili piyasalarda satın alınan bir şey olmadığını gösteriyor. Genel ekonomide tüketicilerin kredi almalarının zorlaştığını ve bu zorlukların neden olduğu aşağı yönlü etkileri görüyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi sorunu sadece toplantı masasında değil mutfak masasında da görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında

 

ABD'nin cari açığı yüzde 11,5 arttı

 

JPMorgan: Bir sonraki krizin adresi ticari gayrimenkuller

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)