E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
18 Kasım 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. FED yetkililerinin açıklamalarının ardından perşembe gününü düşüşle bitiren yatırımcılar yeni günde bilanço raporlarıyla yaralarını sarıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılarsa bilanço raporlarını ve ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden gelen sert açıklamaları izlemeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 artışla 33.677,95 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 artışla 3.965,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,43 yükselişle 11.192,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0003 düşüşle %3,771 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında tüm büyük endeksler haftalık bazda düşük performans gösterdi. Hafta boyunda Dow Jones Endeksi %0,6, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %1,2 ve %1,6 düştü. Üç büyük endeks de aylık bazda yükseliş gösterdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki cuma günkü yükselişte pozitif gelen bilanço raporları etkili oldu. Ross Stores, Palo Alto Networks ve GAP’in bilançoları yatırımcıları mutlu etti. Endeksler geçtiğimiz gün FED yetkililerinden gelen faiz açıklamalarının ardından sıkı para politikasının devam edeceği endişesiyle düşmüştü.

St. Louis FED Başkanı James Bullard perşembe günü yaptığı açıklamada, “politika faizinin henüz yeterince sınırlayıcı bir alanda olmadığını’ söylemişti. Bullard politika faizi için uygun seviyenin %5 ila %7 aralığı olduğunu belirtti. Söz konusu oran piyasaların fiyatlandırdığı seviyenin üzerinde.

CNBC’nin haberine göre Motley Fool Varlık Yönetimi Yatırım Analisti Shelby McFaddin yatırımcıların son haftalarda her yeni ekonomik veriye veya FED’in faiz politikasında bir sonraki adımda ne yapacağını gösterebilecek herhangi bir açıklamaya yanıt verdiğini söyledi. Analist, yetkililerin enflasyon hakkındaki yorumlarının ardından yatırımcıların FED’in ekonominin yeterince yavaşladığını düşünmediğine inandığını söyledi.

Borsalarda son günlerdeki hareketliliğe işaret eden McFaddin, “Kesinlikle bir rahatlamaya susamışlık ve şiddetli bir rekabet var. Ancak günün sonunda her şey sadece enflasyonist dönemin artıştan daha yavaş bir şekilde deflasyonist hale gelmesine ve FED’in bundan sonra ne yapmaya karar vereceğine bağlı” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında ‘domuz kasabı’ alarmı

 

Geleneksel 60/40 portföyleri geri mi dönüyor?

 

FTX’te durum Enron’dan daha kötü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)