E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
15 Kasım 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde ralli havası devam ediyor. Yatırımcılar ÜFE verilerinin beklentilerin altında kalmasını kutluyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe yükselişle başladı. Enflasyonun düşeceği yönündeki sinyaller hisse senetlerindeki ralliyi ateşledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,91 artışla 33.841,76 puanda, S&P 500 Endeksi %1,46 artışla 4.015,07 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,07 yükselişle 11.428,52 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0384 düşüşle %3,820 seviyesinde değerleniyor.

Borsgundem.comun derlediği bilgilere göre ABD borsalarında bugünün gündemi üretici fiyat endeksiydi. Toptan satış ürünlerindeki enflasyonun ölçütü olan ÜFE rakamları ekim ayında %0,2 yükseldi. Dow Jones anketlerine göre beklentilerse %0,4 seviyesindeydi. Raporlar geçtiğimiz hafta gelen tüketici fiyat endeksi verileriyle uyum gösteriyor. Enflasyonun düşüşe geçtiğini gösteren rakamlar borsalardaki ralli havasını destekliyor.

CNBC’nin haberine göre Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Okulu Finans Profesörü Jeremy Siegel konuyla ilgili açıklamasında, “Bana kalırsa bu yükseliş FED’in (ABD Merkez Bankası ) politika değişikliğini gösteriyor. İhtiyacımız olan tek şey, ortaya çıkan fiyatların gerçekte ne yaptığını ve yükselmediklerini fark etmeleridir” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları son dört işlem gününün üçünde yükseliş gösterdi. Dow Jones endeksi kasım ayı boyunca %3,7 arttı. S&P ve Nasdaq endeksleriyse sırasıyla %3,9 ve %4,4 yükseldi.

Wall Street bilançolarında ise perakende devi Walmart’ın kâr ve gelir beklentilerini aştı ve tüm yıl için bilanço beklentilerini uyarı taşıdı. Bir diğer perakendeci Home Depot’un bilançoları güçlüydü. Ancak tam yıl beklentilerini sabit tuttu. Şirketlerin hisseleri sırasıyla %7,5 ve %0,7 yükseldi.

ABD'de üretici fiyatları beklentilerin altında

 

Euro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,2 büyüdü

 

Borsada dünün kazananları bugünün kaybedenleri oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)