E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Aralık 2021 - 17:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yılın son işlem haftasına yükselişle başladı. Piyasalarda Omikron endişeleri etkisini hissettirse de yatırımcıların Noel Baba rallisi heyecanı sürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Noel tatili sonrası yeni haftaya rekorla başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,29 artışla 36.056,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,47 artışla 4.748,13 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,57 yükselişle 15.742,39 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0101 düşüşle %1,485 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde havayolu şirketlerinin hisseleri Kovid-19 sebebiyle binlerce uçuşun iptal edilmesinin ardından düşüşe geçti. Omikron varyantının yaygınlaşması şirketlerin personel sıkıntısı yaşamasına da yol açtı. Havayolu şirketleri artan talep nedeniyle uçuş programlarını artırmayı hedeflediği bir dönemden geçiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açılışta United Airlines hisseleri %2,81 , American Airlines hisseleri %2,85 ve Delta Air Lines hisseleri %2,62 değer kaybetti.

Benzeri bir şekilde kurvaziyer gemi şirketleri de Omikron krizi nedeniyle yeni haftaya düşüşle başladı. Carnival hisseleri %3,28, Royal Caribberan hisseleri %3,14, Norwegian Cruise Line hisseleri %3,70 düşüşle işlem görüyor.

Yine de borsa stratejistleri artan Kovid vakalarına rağmen hisse senetlerine yönelik beklentilerini pozitif tutuyor. Zira yeni çalışmalar Omikron’un diğer Kovid varyantlarına göre daha düşük hastaneye yatış riski taşıdığını gösteriyor.

CNBC'nin haberine göre, JPMoergan’dan Dubravko Lakos-Buhas gün içerisinde paylaştığı piyasa notunda, “Omikron’un ekonomik büyümedeki görünüme önemli bir etki yaratmasına beklemiyoruz. Buna karşın pandeminin sonunu ise hızlandırabilir” ifadelerine yer verdi.

ABD Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Anthony Fauci Pazar günü yaptığı açıklamada Omikron varyantı hızla dünyaya yayıldıkça Kovid-19 vakalarının artmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi. Fauci, “Her gün vaka sayıları sürekli artıyor. En son haftalık ortalamalar yaklaşık 150 bindi ve muhtemelen bu rakam çok daha yükseğe çıkacak” açıklamasında bulundu.

Mastercard verilerine göre, Noel tatili döneminde ABD’deki satışlar bu yıl 2020’ye göre %8,5 artarak son 17 yılın en hızlı ivmesine ulaştı. Bu satış rakamları, son birkaç haftadır görülen tedarik zinciri krizine, yüksek fiyatlara ve Omikron varyantı zeminine rağmen geldi.

Yatırımcılar, S&P 500 Endeksi’nin yıl boyunca şimdiye kadar %25,8'lik getiri sağladığı 2021 yılını Noel Baba rallisi ile kapatmayı bekliyor. Endeksi tarihsel olarak Noel Baba rallisi döneminde yükselişe geçme eğilimindedir.

Wall Street’te beklenen Noel rallisi gelecek mi?

 

JP Morgan: ABD hisselerinde ralli devam edecek

 

İkinci el araç fiyatları Bitcoin’den hızlı yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)