E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan: ABD hisselerinde ralli devam edecek---

JP Morgan: ABD hisselerinde ralli devam edecek

JP Morgan: ABD hisselerinde ralli devam edecek
27 Aralık 2021 - 15:20 borsagundem.com

JP Morgan stratejistleri, piyasada mega pazar payına sahip hisselerdeki yoğunluğun zirvenin görüldüğü anlamına gelmediğini, ABD hisselerindeki yükselişin Ocak ayında artarak devam edebileceğini belirtti.


JP Morgan Chase & Co. stratejistlerine göre geçtiğimiz hafta ABD hisselerinin art arda rekorlar kırmasını sağlayan rallinin bu sene sonunda biteceğinden korkmak için hiçbir neden yok.

Müşterilerine geçtikleri bilgi notunda “Hali hazırda düşük yatırımcı pozisyonu, rekor geri satın almalar, sınırlı sistematik yükselticiler ve pozitif Ocak sezonu gibi etkenleri göz önünde bulundurursak piyasada büyük bir satış dalgası yaşanmasını gerektirecek koşulların oluşmadığını söyleyebiliriz” diyen JPMorgan stratejistleri “Yatırımcıların pozisyonları gereğinden fazla kötümser- piyasa şahinleşen Merkez Bankası ve kötümser Omikron senaryolarını haddinden fazla ciddiye aldı” ifadelerini kullandı.

S&P 500 geçtiğimiz hafta yeni bir rekor kırarken, yükselişe neden olan hisseler 2000’li yılların başında teknoloji hisselerindeki balonu andırır şekilde, büyük pazar payına sahip dar bir şirketler grubuna aitti.

Pandemi kaynaklı düşüşlerden sonra yaşanan ekonomik toparlanma yeni zirvesini görürken, bazı fon yöneticileri, Merkez Bankaları ve hükümetlerin enflasyonu dizginleme amaçlı parasal genişlemeyi durduracağını ve döngünün bir sonraki safhasının düzeltme olacağı konusunda uyarıda bulundular.

Ne var ki JP Morgan stratejistleri “Ekstrem hisse dağılımı ve belli hisselerde rekor yoğunluğun” eli kulağında bir satış dalgasının değil fazla dikkatli olunduğunun göstergesi olduğunu düşünüyorlar.

Geçtikleri müşteri bilgi notunda, yatırımcıların mega pazar payına sahip hisseleri güvenli liman olarak gördüklerini belirten stratejistler, enflasyonun normalleşmesi ve FED’in şahinleşmesiyle ilgili endişelerin yatışmasıyla daha küçük hisselerdeki çekilmenin yatırımcılara seyehat, turizm, enerji ve e-ticaret gibi sektörlerde “tekrardan açılan hisselere” cazip giriş noktaları sağlayacağını kaydettiler.

JP Morgan stratejistlerine göre “Bazı hisselerde yoğunlaşılması piyasanın zirveyi gördüğüne dair güvenilir bir gösterge değil.”

Wall Street’te beklenen Noel rallisi gelecek mi?

 

Yurtdışında Noel Baba rallisi için gözler Omikron’da

 

Noel Baba rallisi yatırımcıları cezbediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)