E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Şükran Günü tatili öncesi rekorla kapandı---

ABD borsaları Şükran Günü tatili öncesi rekorla kapandı

ABD borsaları Şükran Günü tatili öncesi rekorla kapandı
28 Kasım 2019 - 04:11 borsagundem.com

Güçlü ekonomik verilerin getirdiği alımlar, yatırımcıların ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerilim nedeniyle temkinli davranmasıyla hız kesti

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, Şükran Günü tatili öncesinde Çarşamba günü üst üste üçüncü kez rekor seviyelerde kapandı. ABD ekonomisinde beklentiyi aşan büyüme ve tüketici harcamalarındaki artış yükselişte etkili olurken ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerilimler yatırımcıların ihtiyatlı davranmasına neden oldu.

GÜÇLÜ EKONOMİK VERİLER

ABD ekonomik büyümesi, ilk çeyrekte yavaşlamak yerine, üçüncü çeyrekte bir miktar toparlandı. ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 2.1 büyüdüğü açıklandı. Beklentiyi aşan yüzde 2.1'lik büyüme aynı zamanda ekononimin dördüncü çeyrekte de ılımlı büyüme hızını koruyacağını gösterdi. 

Endekslere olumlu etki eden bir diğer veri de tüketici harcamaları oldu. Tüketici harcamaları beklentilere paralel olarak yüzde 0.3 artış kaydetti. 

Enflasyon rakamları da beklentilere paralel geldi. Fed'in de yakından takip ettiği PCE enflasyon yüzde 0.2 ile beklentiye paralel artarken yıllık bazda değişmeyerek yüzde 1.3 arttı. Beklenti yıllık yüzde 1.4 artıştı. Çekirdek PCE ise yıllık yüzde 1.7'den yüzde 1.6'ya geriledi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 42.32 puan ve yüzde 0.15 oranında artışla 28,164.00 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 13.13 puan ve yüzde 0.42 artışla gün sonunda 3,153.65 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 57.24 puan ve yüzde 0.66 oranında artışla günü 8,705.18 seviyesinde kapadı.

ABD BORSASI BUGÜN KAPALI

ABD'de Şükran Günü tatili nedeniyle bugün borsa açılmayacak. Cuma günü ise hisse senetleri öğlene kadar işlem görecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)