E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları resesyon paniğiyle çakıldı---

ABD borsaları resesyon paniğiyle çakıldı

ABD borsaları resesyon paniğiyle çakıldı
17 Mart 2020 - 00:28 borsagundem.com

Korona virüsün kontrol edilemeyen yayılmasıyla şok düşüşler yaşayan ABD borsaları Trump'ın "Resesyon" açıklamasıyla adeta çakıldı. Endeksler 1987'deki 'kara pazartesi'nden bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Dow 3 bin puan kaybetti

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarının ardından haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

Endeksler 1987'de yaşanan "kara pazartesi"nden bu yana kaydedilen en büyük kaybını yaşadı.

Endekslerdeki sert düşüşte, ABD Başkanı Trump'ın Covid-19 ile mücadele görev gücüyle birlikte düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalar etkili oldu.

Trump, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgının tamamen kontrol altına alınmasının temmuz ya da ağustosu bulabileceğini söyledi. Ayrıca, Trump, ABD ekonomisinin resesyona doğru gidiyor olabileceğini dile getirdi.

Piyasalarda yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik endişeler artarak devam ederken, merkez bankalarının aldığı tedbirlerlere rağmen endeksler gün boyu aşağı yönlü bir seyir izledi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 2.997.1 puan ve yüzde 12.93 oranında kayıpla 20,188.52 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 324.89 puan ve yüzde 11.98 oranında kayıpla gün sonunda 2,997.10 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 970.28 puan ve yüzde 12.32 oranında düşüşle günü 6,904.59 seviyesinde kapadı. 

New York borsası, politika yapıcıların piyasaları sakinleştirmek için likidite sağlayarak koordineli hareket etme kararı almasına rağmen haftanın ilk işlem gününe sert düşüşle başlamış ve açılışta S&P endeksinin yüzde 8 değer kaybetmesiyle panik satışlarını önlemek için borsa devre kesmişti.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi İmalat Endeksi, martta eksi 21,5 değerine inerek, Mart 2009'dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi.

ABD'nin en büyük yatırım bankası ve finansal hizmet kuruluşlarından Goldman Sachs ise ülke ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde büyüme göstermeyeceği, ikinci çeyreğinde ise ekonominin yüzde 5 daralacağı öngörüsünde bulundu.

Trump: Koronavirüs rekor düzeyde bulaşıcı

 

Avrupa borsaları sert düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul yüzde 8 kayıpla günü kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bırakın bu işleri17 Mart 2020 07:08

    By çapraz al satla düşürüyor. Yoksa hissesi pul olan zaten satmaz sonuna kadar bekler. Herkes de kredili para ile borsaya yatırım yapıp mecburen ödemek için erken satıyor değil ya