E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Powell'ın konuşması sonrası yükselişle kapandı---

ABD borsaları Powell'ın konuşması sonrası yükselişle kapandı

ABD borsaları Powell'ın konuşması sonrası yükselişle kapandı
12 Ocak 2022 - 01:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri güne düşüşle başladı. Fed Başkanı Powell'ın Senato'daki konuşmasında 2022'de salgına karşı olağanüstü tedbirlere gerek kalmayacağını söylemesi sonrasında endeksler pozitif bir seyir izledi

2022'nin ilk işlem günündeki yükseliş sonrası, Kovid-19'un Omikron varyantının ekonomik toparlanmaya darbe vuracağı endişesi ve olumsuz makro ekonomik verilerle düşüşler yaşayan ABD borsaları bu kez ekside başladığı günü yükselişle kapadı. 

Kapanışta Dow Jones endeksi, 180 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,51 artışla 36.252,02 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,95 artarak 4.714,50 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,41 kazançla 15.153,4 puana çıktı.

Güne düşüşle başlayan endeksler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası kapanışta pozitif bir seyir izledi.

NORMALE YAKIN POLİTİKA 

ABD Başkanı Joe Biden'ın ikinci bir dönem için Fed Başkanlığına aday gösterdiği Powell, ABD Senatosunda katıldığı oturumda, ekonominin artık yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla başa çıkmak için uygulanan son derece destekleyici politikalara ihtiyaç duymadığını ifade etti.

Bu yıl normale daha yakın bir politikaya geçeceklerini bildiren Powell, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesi halinde zaman içinde faiz oranlarını daha fazla artırmak zorunda kalabileceklerini belirtti.

Analistler, ABD'de çarşamba günü açıklanacak aralık ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin piyasaların odağında olacağını belirtti.

Powell: Enflasyon uzun süre devam ederse, faizleri artırmamız gerekir

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

Avrupa borsaları, yükselişle açıldı

 

Borsa İstanbul'da kısıtlı yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)