E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları kovid krizinin yıldönümünde düşüşle açıldı---

ABD borsaları kovid krizinin yıldönümünde düşüşle açıldı

ABD borsaları kovid krizinin yıldönümünde düşüşle açıldı
23 Mart 2021 - 16:40 borsagundem.com

Wall Street borsaları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. ABD endeksleri tarihin en hızlı ayı piyasasından çıkışın yıl dönümünde enflasyon beklentileriyle boğuşuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcıların gündeminde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın ABD Kongresi Mali Hizmetler Komitesine vereceği ifade yer tutuyor. Günlük ekonomik verilerse ABD ekonomisinin enflasyon krizine giderek yaklaştığını gösteriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 düşüşle 32.680 puandan, S&P 500 Endeksi %0,19 düşüşle 3.932 puandan, Nasdaq Endeksi ise %0,10 düşüşle 13.363 puandan işlem gördü. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimleri %0,0449 düşüşle %1,652 oranında değerleniyor.

Nasdaq Endeksi, geçen haftaki 14 ayın en yüksek seviyesinden geri çekilen 10 yıllık ABD Hazinesi getirisinden son iki seansta yararlanıyor. Teknoloji ağırlıklı endeks Perşembe günkü %3’lük düşüşün yaklaşık yarısını geri toplamayı başardı. Salı günü açılış itibariyle, tarihin en hızlı ayı piyasasını sona erdiren ve başka bir boğa piyasasına giren borsadaki Kovid krizinin ardından piyasalarda bir yıl geçti. S&P 500 Endeksi 23 Mart 2020'den bu yana 2.237 puana yaklaştığı çöküşten %76 değer kazanarak çıktı. Geçtiğimiz yıl boyunca, iki ABD başkanı, Kongre ve ABD Merkez bankası, pandemi sırasında ekonomiyi desteklemek için olağanüstü mali ve para politikaları uygulamaya koydu.

Öte yandan ABD ekonomisinin gündeminde FED Başkanı Jerome Powell ve Hazine Bakanı Janet Yellen’ın ABD Kongresi Mali Hizmetler Komitesi önünde ifade verecek olması yer tutuyor. Aynı zamanda Powell'ın selefi olan Yellen’ın borsagundem.com’un edindiği bilgilere göre, gelecek yıl hem büyümeyi hem de muhtemelen tam istihdamı öngören ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid yardım paketine destek veren bir açıklama yapması bekleniyor. Powell'ın üslubu ise, ekonominin "çok daha iyi" olduğunu, ancak toparlanmanın "tamamlanmaktan çok uzak" olduğunu belirten ihtiyatlı olmakla birlikte iyimser bir tona ulaştı. Geçen hafta, Mart ayındaki toplantısından sonra FED daha yüksek büyüme ve enflasyon öngörürken, faiz oranlarının 2023 yılına kadar büyük olasılıkla sıfıra yakın tutacaklarını açıklamıştı.

ABD’li yatırımcıların kararlarındaki en büyük etkiyi enflasyon beklentileri oluşturuyor. Bugün açıklanan verilere göre teşvik paketlerinin ardından ABD’deki cari açık 2020’de 12 yılın en yüksek seviyesine yükselerek 34,8 artışla 647,2 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte

 

ABD perakende satışları arttı

 

ABD'nin cari açığı 12 yılın zirvesinde

 

Bitcoin'de düşüş sürer mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT23 Mart 2021 16:58

    Borsalar yakında çökecek  hem ne biçim gelecek aydın itibaren ben beklemekteyim.keş nakitte ve dövizde kalın derim.