E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
14 Ekim 2022 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonunun ilk gününe ve haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Borsalar bilanço sezonunun yanı sıra İngiltere Maliye Bakanı’nın görevden alınmasını da değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları cuma gününe karışık seyirle başladı. JPMorgan Chase’in bilançosuyla birlikte başlayan üçüncü çeyrek bilanço sezonu Dow Jones ve S&P 500’deki yükselişleri destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,71 artışla 30.250,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,26 artışla 3.679,29 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,11 düşüşle 10.637,43 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0839 düşüşle %3,861 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones ve S&P 500 endeksleri açılışta perşembe günkü güçlü borsa rallisini devam ettirdi. JPMorgan ve Wells Fargo gibi büyük bankalardan gelen bilanço raporları yükselişleri destekledi. Morgan Stanley’nin hisse senedi ticareti gelirleri ise yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

Bloomberg’ün haberine göre ABD bankalarının S&P 500 sektörlerinde en büyük kâr düşüşünü kaydetmesi bekleniyor. Endişeler FED’in sıkılaştırma politikalarının temerrütlere yol açacağı ve bankaların kayıplar için daha fazla kaynak ayırmak sorunda kalacağı yönünde.

Invesco Küresel Borsalar Stratejisti Davic Chao konuyla ilgili açıklamasında, “Yatırımcılar hayal kırıklığı yaratan bir TÜFE baskısına inceleyebilseler de zayıf kurumsal bilançolara göz atmak çok daha yüksek bir çıta olacaktır. Bilanço büyümeleri trendin altında ve yavaşlıyor çünkü FED hala sıkılaştırıyor. Bu, risk varlıkları için zorlu bir zemindir” ifadelerine yer verdi.

İngiltere'de, devlet tahvilleri, Başbakan Liz Truss'un vergi indirimi programının bazı kısımlarını tersine çevirmeyi planladığı ve İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'i görevden aldığı yönündeki haberler üzerine keskin bir şekilde toplandı. Truss’ın haberleri doğrulamasının ardından tahvillerdeki yükselişler korundu ve sterlin zayıfladı.

Vergi indirimi planları İngiltere piyasalarını haftalardır sarsıyordu ve İngiltere Merkez Bankası'nı acil bir tahvil alım programı başlatmaya zorlamıştı. Bu programın süresi cuma günü itibariyle son buluyor.

Ekonomik veriler ABD’de perakende satışlarının eylül ayında durgunlaştığını ve enflasyonun tüketici alımlarını frenlemeye başladığını gösterdi. Benzin hariç, perakende satışlar %0,1 arttı. Ekonomistlerin beklentisi ise bu oranın %0,2 olacağı yönündeydi.

ABD'li dev bankalar bilançolarını açıkladı

 

İngiltere maliye bakanı görevden alındı, yeni bakan Hunt

 

Dev para yöneticileri dolara yükleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)