E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
21 Temmuz 2022 - 17:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Yatırımcıların gündemi ise bilanço sezonu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar şirket bilançolarını değerlendirirken yıl boyunca düşüş gösteren teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi elektrikli araç şirketi Tesla’nın bilançosundan destek aldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 düşüşle 31.779,68 puanda, S&P 500 Endeksi %0,03 yükselişle 3.960,95 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,29 yükselişle 11.931,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0595 düşüşle %2,972 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri Temmuz ayı geri dönüşünün tadını çıkarıyor. ABD borsaların üç büyük endeksi de Çarşamba günü bir aydan uzun bir süredir en yüksek seviyesine tırmandı. S&P 500 Endeksi 9 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Tesla hisseleri şirketin beklenenin üzerinde bilanço bildirmesinin ardından %4 yükseldi. Alcoa ve CSX'in hisseleri de şirketlerin beklentileri aşmasının ardından yükselişe geçti.

Havayolu şirketi American Airlines da ikinci çeyrekte gelir beklentilerini aştı. Müşterilerin yükselen fiyatlara rağmen seyahat etmeye devam ettiğini belirten şirket üçüncü çeyrekte kâr beklediğini öngördü. Ancak şirketin hisseleri bilanço açıklamasının ardından %7 düşüşe geçti.

CNBC’nin haberine göre S&P 500 şirketlerinin yaklaşık %13'ü ikinci çeyrek bilançolarını bildirdi. FactSet verilerine göre, bu şirketlerin yaklaşık üçte ikisi bilanço beklentilerini aştı.

Ekonomik verilerde ise ABD’de ilk işsizlik başvurularına ilişkin son veriler artış eğilimini sürdürdü. Başvurular Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 16 Temmuz haftası için ilk işsizlik başvuruları 251.000'e yükseldi. Bir önceki haftanın verileri ise 244.000 olarak düzeltildi. ABD’de ilk işsizlik başvuruları üç haftadır üst üste yükseliyor.

Avrupa Merkez Bankası gün içerisinde Euro Bölgesi için faiz artırımı kararı aldı. Rekor seviyede yükselen enflasyonla mücadele etmek için 11 yıldır ilk kez faiz oranlarını yükselten ECB gösterge faizleri 50 baz puan artırdı.

Lagarde: Enflasyon için riskler yukarı yönlü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 8 ayın zirvesinde

 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)