E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
05 Nisan 2022 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Tahvil piyasasındaki hareketlilik yatırımcıların gündeminde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar tahvil piyasasındaki uyarı sinyallerini ve Ukrayna’daki son gelişmeleri değerlendirmeyi sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,31 yükselişle 35.030,07 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 artışla 4.585,21 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,46 düşüşle 14.465,00 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0563 yükselişle %2,461 seviyesinde 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,033 yükselişle %2,465 seviyesinde değerleniyor.

ABD tahvil piyasası getirileri Salı gününde güçlü bir yükseliş yakaladı. Ancak bazı kısa vadeli tahvil getirileri uzun vadeli tahvillerden daha fazla getiri sağlamayı sürdürdü. Yatırımcılar tarafından yakından izlenen bu ters getiri eğrisi durumu tarihsel olarak resesyonlardan önce gerçekleşiyor. Yatırımcılar Çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın kur artışı politikası ve resesyon olasılığı hakkında daha fazla ipucu elde edebilmek için mart ayında gerçekleşen para politikası toplantısı tutanaklarının açıklanmasını bekliyor.

Wall Street’te ise Elon Musk’ın Twitter yönetim kuruluna katılacağı haberlerinin ardından sosyal medya devinin hisse senetleri açılışta %6’nın üzerinde yükseldi. Pazartesi günü Elon Musk’ın Twitter hisselerinin %9’unu satın aldığını açıklamış ve Twitter hisseleri bu haberin ardından halka arzından bu yana en iyi performansını göstermişti.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken yatırımcılar Avrupa'daki gelişmeleri yakından izliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'in başkenti yakınlarındaki bir banliyöde 300'den fazla kişinin öldürüldüğünü ve işkence gördüğünü belirterek, Rus güçlerine karşı savaş suçu iddialarını takip etme sözü verdi.

CNBC’nin haberine göre, yatırım danışmanlığı şirketi Nationwide'ın Yatırım Araştırmaları Başkanı Mark Hackett, "Ukrayna'daki savaş, devam eden fiyat baskıları ve belirsiz küresel ekonomik görünüm göz önüne alındığında, yatırımcıların 'dipten alma' zihniyeti hisse senedi getirilerini yönlendirerek piyasalar için direnç sağladı" ifadelerine yer verdi.

Petrol fiyatları Salı günü itibariyle yükselişini sürdürüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yeni günde ABD Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı %1,15 yükselerek varil başına 104,47 dolardan alıcı buldu. Brent ham petrolü varil fiyatı ise %1,07 yükselerek 108,68 dolara çıktı. Petrol fiyatları Ukrayna’daki savaşla birlikte oluşan arz sıkıntısı nedeniyle yoğun değişkenlik gösteriyor.

Borsagundem.com’da yer alan habere göre BlackRock’tan Tony DeSpirito piyasalara ilişkin yaptığı açıklamasında söz konusu piyasa ortamında büyüme potansiyeline sahip hisse senetleri için cazip giriş fırsatları oluştuğunu söyledi.

ABD borsaları son iki yılın en kötü çeyrek performansının ardından ikinci çeyreğe yükselişle başladı. Yatırımcılar önümüzdeki hafta başlayacak olan birinci çeyrek bilanço sezonuna hazırlanıyor.

BlackRock borsalardaki yeni dünya düzenini açıkladı

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ABD borsaları neden yükseliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)