E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock borsalardaki yeni dünya düzenini açıkladı---

BlackRock borsalardaki yeni dünya düzenini açıkladı

BlackRock borsalardaki yeni dünya düzenini açıkladı
05 Nisan 2022 - 10:56 borsagundem.com

10 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten dev varlık yöneticisi BlackRock, küresel borsalarda değer yatırımlarının yeniden yükselişe geçeceği bir döneme girildiğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda yüksek sermayeli büyüme odaklı hisselerin hakim olduğu bir dönemin sonu geliniyor. BlackRock’ın ABD Temel Hisse Senetleri Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Tony DeSpirito yatırımcılara 2008 Küresel Finans Krizi’nden beridir dünyaya hakim olan düşük faiz ve yavaş büyüme atmosferinin sonuna hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

MarketWatch’un haberine göre DeSpirito ikinci çeyrek öngörülerini yazdığı açıklamasında, “Nispeten emin olduğumuzu hissettiğimiz bir şey var ki o da 2008 Küresel Finansal Krizi'nden bu yana hüküm süren yatırım rejiminden çıktığımızdır” ifadelerine yer verdi.

DeSpirito bundan sonraki süreçte oluşacak “yeni dünya düzeninin” 2008’den 2020’ye kadarki dönemde alışılandan “daha yüksek enflasyon ve faiz oranlarıyla” ilişkili olacağını söyledi. BlackRock üst düzey yöneticisi ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında enerji ve emtia maliyetlerinin yatırımcıların odağında olduğunu ve savaşın çok daha zorlu bir ortam yarattığını söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dünyanın en büyük para yöneticisi olan BlackRock, 2022 Ocak ayı itibariyle 10 trilyon dolardan fazla varlığı yönetiyor. Finans devinin piyasalara ilişkin öngörüleri borsalardaki birçok büyük şirketin ve yatırım odaklarının stratejilerini etkileyecek nitelikte.

Borsa uzmanı açıklamasında Ukrayna’daki savaşa ilişkin, “Garip bir şekilde bu ortam ABD hisse senetlerini destekleyebilir. Zira ABD hisse senetleri enerji fiyatlarındaki artışlardan, savaşın doğrudan etkilerinden ve ekonomik sonuçlarından Avrupa’daki rakiplerine göre daha yalıtılmış konumdadır” dedi. DeSpirito portföylerin yeniden dengelenmesine garanti gözüyle bakıyor.

DeSpirito, “Riskten kaçınma zamanlarında tipik olarak avantaj sağlayan tahvillerin hisse senetleriyle korelasyonları yakınlaştığından, bugünlerde bu yatırım tercihinin portföylere daha az destek sağladığını da belirtmek gerekiyor” dedi.

BlackRock yöneticisi düşüncelerini desteklemek için BlackRock analistleri ABD Merkez Bankası’nın 1983’ten 2015’e kadarki kur döngülerini inceledi. Analistler daha önceki kur döngülerinde değerinin altındaki hisselerin büyük sermayeli hisse hisselerden daha iyi performans gösterdiklerini, aynı zamanda önemli bir tahvil piyasası göstergesi haline geldiğini de tespit etti.

ABD tahvil piyasası verilerini, Russell 1000 Endeksi’ni ve Russell 1000 Değer Endeksi’ni karşılaştıran analistler, faizlerin artmasıyla birlikte her üç segmentte de ilk üç yıl boyunca pozitif getiri sağlandığını buldu.

DeSpirito, “Son derece düşük faiz oranları dönemi büyüme hisseleri için çok iyi, değer yatırımcıları içinse çok zorluydu. Önümüzdeki sürecinse farklı olması ve değer yatırımları stratejisinin cazibesinin bir kısmını geri kazanması muhtemeldir” ifadelerine yer verdi.

İkinci çeyrekte borsaları neler bekliyor?

 

Borsalarda resesyon endişeleri ne derece doğru?

 

ABD’den rezerv hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay e 09 Nisan 2022 07:55

    Allah bu kripto paralara zeval vermesin devam ederse gün gelecek borsanın içi boşalacak kendi endileriyle oynasınlar %40 dijital paradalar ona göre

  • Hasan 05 Nisan 2022 19:30

    İst borsasının en büyük sorunu SPK ve patronlar küçük yatırımcıya karşı çok acımasızlar çünkü istediklerini çok rahat yapabiliyorlar küçük yatırımcı gözlerinde değersiz ve hiç bir hakkı olmayan varlıklar

  • WERS05 Nisan 2022 11:20

    yeni dünyanın en büyük sorunu gıda gıda ile ilgili yatırım yapılmalı