E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
08 Haziran 2021 - 16:53 borsagundem.com

ABD borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı. Wall Street’te Reddit yatırımcıları yeniden borsaların gündemini işgal ediyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLERE SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk günü gerçekleşen kararsız seyrin ardından yeni güne de karışık başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 34.605,71 puanda, S&P 500 Endeksi %0,09 artıda4.230,17 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,57 yükselişle 13.960,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0357 düşüşle %1,537 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcılarının gündeminde sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan perakende yatırımcıların hamleleri bulunuyor. Reddit yatırımcılarının sinema zinciri AMC şirketine yönelik hamlelerinin ardından şirket hisseleri seans öncesinde %5 yükseliş gösterdi. AMC hisseleri Pazartesi günü %15 yükselerek geçtiğimiz haftaya göre %80 artış göstermişti. Reddit çılgınlığı Salı günü sağlık şirketi Clover Health ve fast food zinciri Wendy’s üzerinde odaklandı. Hisseler seans öncesinde sırasıyla %40 ve %23 yükseldi.

Geçtiğimiz ay %10 düşüş gösteren ünlü milyarder Elon Musk’ın elektrikli araba şirketi Tesla Salı günü seans açılışı öncesinde %3’lük bir geri dönüş gösterdi. Elektrikli araba şirketi Mayıs ayında Çin’de yapılan 33 bin 463 adet aracı teslim aldığını açıkladı. Korona virüs sürecindeki kapanmalar nedeniyle olumsuz etkilenen Tesla bu rakamlarla üretim açısından Nisan ayında %29 daha fazla üretim yapmış oldu.

ABD Salı gününe birçok uluslararası üst düzey haber sitesinin çevirimdışı olmasının şaşkınlığıyla uyandı. Teknik aksaklık sebebiyle Financial Times, The New York Times ve Bloomberg gibi birçok önemli haber sitesine bir süre ulaşılmadı. Büyük ölçüde giderilen kesinti sırasında borsalardaki vadeli işlemler buharlaştı. Önemli bir çoğunluğu internet şirketi Fastly’nin içerik dağıtımıyla alakalı olduğu belirtilen sorun daha sonra giderildi. Fastly’nin internet sitesinden yapılan açıklamada “Sorun tespit edildi ve konuyla ilgili düzeltme yapıldı” ifadelerine yer verildi. Fastly hisseleri seans öncesinde %2 düştü.

Ekonomik verilerde ise ABD'nin mal ve hizmet ticaret açığı Nisan ayında Mart ayına göre daraldığı haberi öne çıktı. Borsagundem.com’da yer alan haberde, ABD Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ekonomik Analizler Bürosu verilerine göre Nisan ayında ticaret açığı Mart ayındaki 75 milyar dolardan 68,9 milyar dolara geriledi. Ekonomistler ise Nisan ayında 69 milyar dolar açık bekliyorlardı.

ABD’nin ticaret açığı geriledi

 

ABD’de ‘borsa’ya dönüş iyimserliği!

 

Borsalarda kazandıracak 6 hisse satış stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)