E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
11 Kasım 2022 - 18:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri 2020’den bu yana en sert günlük yükselişinin ardından nefeslendi. Çin’in bazı Kovid kısıtlamalarını kaldıracağı haberi ABD’deki Çin bağlantılı hisse senetlerini yükseltti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe günkü olağanüstü rallinin ardından haftanın son işlem gününe sakin başladı. Endeksler geçtiğimiz günü 2020’den bu yana en büyük yükselişle kapatmıştı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 düşüşle 33.660,21 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 artışla 3.965,39 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,41 yükselişle 11.159,65 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,3215 düşüşle %3,819 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında cuma günü Wall Street’te listelenen Çin menşeili hisse senetlerinin yükselişine sahne oldu. Çin yönetiminin bazı Kovid kısıtlamalarını kaldıracağı ve uluslararası yolcular için karantina sürelerini iki güne düşüreceği haberleri Çin hisselerini yükseltti. Açılışta Alibaba, Pinduoduo ve JD.com hisseleri sırasıyla %12, %5 ve %16 yükseldi.

Çin’de yüksek oranda yatırımı olan diğer hisse senetleri de yükselişten etkilendi. Kumarhane işletmecisi Wynn Resorts ve Las Vegas Sands hisseleri sırasıyla %6 ve %3 oranında yükseldi.

ABD borsaları perşembe günü açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerden daha iyi gelmesinin ardından 2020’den bu yana en büyük bir günlük yükselişini gerçekleştirdi. Enflasyonun yavaşlamaya başladığı ve ABD Merkez Bankası’nın agresif para politikasının sonunun yaklaştığı beklentileri Dow Jones Endeksi’ni 1200 puanın üzerinde yükseltti. Aynı gün S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %5,5 ve %7,4 arttı.

ABD Hazinesi tahvil getirileri de enflasyon verilerinden sert bir biçimde etkilendi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvili getirileri %3,81’e kadar düştü.

CNBC’nin haberine göre Barclays’ten Emmanuel Cau konuyla ilgili açıklamasında, “Hisse senetleri piyasası perspektifinden bakıldığında, çok yüksek faiz oranları tehdidi ortadan kalktığı sürece borsaların önündeki büyük ters rüzgar da dağılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Haftalık bazda tüm büyük endeksler yukarı yönü işaret ediyor. Hafta boyunca Dow Jones %4 yükselirken S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla %4,9 ve %6,1 arttı. Üç endeks de aylık bazda yükseliş performansı gösteriyor.

FTX, iflas başvurusu yaptı

 

Ünlü ekonomist açıkladı: Enflasyonu düşürecek 4 gelişme

 

Rallinin tadını çıkarın, kısa süreli olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)