E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
24 Ekim 2022 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya kararsız başladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri FED’den gelen pozitif sinyallere odaklanırken Nasdaq Endeksi ise teknoloji bilançolarına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları pazartesi gününe karışık seyirle başladı başladı. Yatırımcılar büyük oranda ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden gelen faiz konusundaki iyimser açıklamaları satın almayı sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,80 artışla 31.330,76 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 artışla 3.767,14 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,36 düşüşle 10.820,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0193 yükselişle %4,248 seviyesinde değerleniyor.

Cuma günü Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber tahvil faizlerinin %4,33 zirvesinden gerilemesine ve borsaların yükselmesine yol açtı. Habere göre bazı FED yetkilileri faizlerin çok fazla artırılmasından endişeli olduklarını belirtmişti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bilanço sezonuyla birlikte yükseliş ivmesi yakalayan ABD borsaları FED’den gelen söz konusu olumlu haberlerle birlikte yükselişini hızlandırdı ve geçtiğimiz haftayı yüzde 4,5’in üzerinde yükselişlerle tamamladı. S&P 500 Endeksi’nin %4,7 yükseldiği haftada Dow Jones %4,9, Nasdaq %5,2 artı yönünü gösterdi.

WSJ’deki haberlerin ardından cuma günü Dow Jones 700 puanın üzerinde bir ralli yaptı ve S&P 500 Endeksi ve Nasdaq %2,3 civarında arttı. Nasdaq Endeksi hariç söz konusu yükselişle bu haftaya da sarktı.

Yatırımcılar yeni haftada Apple, Alphabet, Amazon ve Microsoft’un bilanço haberlerini izleyecek. Wall Street ayrıca yeni enflasyon verilerini ve ekim ayı üretim ve hizmet satın ama yöneticileri endeksini de izleyecek.

CNBC’nin haberine göre Raymond James Analisti Tavis McCourt piyasalara ilişkin açıklamasında, “S&P 500 hafta boyunca %4,7 yükselirken enerji/ham madde ve teknoloji sektörleri üstün performans gösterdi ve portföy savunma sektörleri esasen ağustos ayının başından bu yana geniş tabanlı yatırımcı eğilimini tersine çevirerek genel performansın gerisinde kaldı. Rallinin sürdürülebilir olduğu veya ne dereceye kadar ilerleyeceği bilinemez. Ancak bunun nedenleri, önden yüklemeli FED faiz artışı döngüsünün 2023’Ün başlarında sona erebileceği beklentisi ile şu ana kadar korkulandan daha iyi görünen hisse başı kazanç revizyonları gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Bilanço sezonu şimdiye kadar karışık sonuçlar verdi. Cuma günü, banka hisseleri Goldman Sachs ve JPMorgan Chase, bilançolarını rapor ettikten sonra %4'ten fazla değer kazandı. Ancak tüm bilançolar sağlam değildi. Sosyal medya devi Snap, bilançosunda zarar bildirdikten sonra %28 oranında düştü.

ABD'de ekonomik aktivite zayıflamaya devam ediyor

 

Yatırımcılar FED’den neden korkuyor?

 

Güçlü dolar, petrol ithalatçılarının belini büküyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)