E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
08 Aralık 2021 - 17:58 borsagundem.com

Wall Street borsaları iki gün süren toparlanma rallisinin ardından yeni güne sakin başladı. Yatırımcılar Pfizer Biontech aşısına ilişkin son raporları değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 artışla 35.805,95 puanda, S&P 500 Endeksi %0,09 artışla 4.691,05 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 düşüşle 15.657,08 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,023 yükselişle %1,499 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri iki gün süren rallinin ardından yeni güne sakin başladı. Kovid-19 salgınında yeni varyanta ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde etkili olmaya devam ederken, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının 2 dozunun, Omicron varyantına karşı yeterli antikor sağlamayacağı ve hatırlatıcı 3. doz aşının varyantı nötralize ettiği bildirildi. Açılışta Pfizer hisseleri %0,93 yükselirken Biontech hisseleri ise dalgalı bir seyir izledi.

Yatırımcılar ekonominin yeniden açılması ortamına uygun hisse senetlerine yönelmeyi sürdürüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre American Airlines, Royal Caribbean, Marriott ve Expedia hisseleri sırasıyla %3,80, %6,39, %1,91 ve %3 oranında değer kazandı.

Analistler, Wall Street yatırımcılarının bugün paylaşılacak JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edeceğini belirtiyor.

ABD borsaları geçtiğimiz hafta Omikron varyantı ve ABD Merkez Bankası’nın piyasa desteklerini beklenenden daha hızlı keseceği gerekçesiyle sert bir düşüş göstermişti. CNBC’nin haberine göre Omikron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesiyle Wall Street’teki toparlanma evresi devam ediyor.

Pfizer yöneticisi: Birkaç yıl güçlendirici dozlara ihtiyacımız olacak

 

Enflasyon ve Omikron varyantı piyasaları nasıl etkileyecek?

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)