E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
04 Nisan 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya kararsız başladı. Yatırımcılar tahvil fiyatlarındaki hareketliliği ve yükselen petrol fiyatlarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar tahvil piyasasında görülen ekonomiye ve yükselen petrol fiyatlarına ilişkin uyarı sinyallerini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,47 düşüşle 34.655,53 puanda, S&P 500 Endeksi %0,03 azalışla 4.544,50 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,80 yükselişle 14.374,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0120 yükselişle %2,397 seviyesinde 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,008 düşüşle %2,457 seviyesinde değerleniyor.

Elon Musk'ın Twitter’dan %9'dan fazla pasif hisse satın aldığı haberinin ardından sosyal medya şirketinin hisseleri %25'ten fazla yükselerek açılış öncesinde Nasdaq Endeksi’ni destekledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Twitter hisseleri açılış itibariyle %20,99 yükselişle işlem görüyor. Starbucks hisseleri ise kahve zincirinin hisse geri alım programını askıya almasının ardından yaklaşık %4 düştü.

2 yıllık ve 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin terse dönmesi ABD borsalarının en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcıların bir kısmı 2 yıllık tahvil getirilerinin 10 yıllık getirileri geride bırakmasını resesyon işareti olarak değerlendiriyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi TD Securities’in müşterileriyle paylaştığı notta, “Tahvillerdeki Mevcut durumun FED’in enflasyon eğrisinin gerisinde kalması ve uygulayacakları nötrün ötesindeki sıkılaştırma politikalarıyla büyümeye zarar vereceği endişelerine bağlı olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Verim eğrisindeki ters hareketlilik banka hisseleri için daha düşük kâr anlamına gelebileceğinden finans hisselerinde de düşüşler dikkat çekti. Morgan Stanley hisseleri %1’e yakın değer kaybetti.

Bu arada Batı Teksas ABD ham petrolünün varil fiyatı %3,7 sıçraması ve varil başına 100 doların üzerine çıktı. Brent ham petrolü varil fiyatı da %3'ten fazla yükselerek yatırımcıların olası bir resesyon endişelerini artırdı.

Yatırımcılar Ukrayna'daki son gelişmeleri izlemeye devam ediyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz Pazar günü yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin önümüzdeki günlerde Rusya'ya ek yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

UBS müşterilere gönderdiği yakın tarihli bir notta, "Hisse senedi ve tahvil piyasaları ekonomik görünüm hakkında çelişkili sinyaller göndermeye devam ediyor. Her iki sinyalin de aşırı yorumlanması ihtimali konusunda uyarıda bulunuyoruz. Getiri eğrisi terslikleri tarihsel olarak uzun ve belirsiz bir gecikme ile resesyonları tahmin ediyor. Ateşkes görüşmelerine ilişkin umutlarsa sürüncemede kaldı ve boşa çıktı" ifadelerine yer verildi.

ABD borsaları Çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Mart ayında 2008 yılından bu yana ilk kez faiz artışı gerçekleştirdiği toplantısının tutanaklarını paylaşacak. Tutanakların FED’in piyasalara ilişkin nasıl bir bakış açısı olduğu konusunda daha derin bilgiler vermesi bekleniyor.

JP Morgan CEO'sundan piyasalardaki 3 risk

 

Twitter hisselerinde 'Musk' etkisi

 

Dolarda yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)