E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları enerji ve bankacılık hisselerindeki kayıpla ekside kapandı---

ABD borsaları enerji ve bankacılık hisselerindeki kayıpla ekside kapandı

ABD borsaları enerji ve bankacılık hisselerindeki kayıpla ekside kapandı
16 Ocak 2021 - 00:50 borsagundem.com

ABD borsaları, iç politikaya odaklı ve tedirgin geçirdiği haftanın son gününü enerji sektörü ve bankacılık hisselerinin değer kaybetmesiyle düşüşle kapadı. Biden'ın açıkladığı 1.9 trilyon dolarlık destek paketi de beklenen etkiyi gösteremedi

Wall Street ana endeksleri, 'Karışık' ve 'yatay' seyirle geçen haftanın son gününü düşüşle tamamladı.

20 Ocak'ta ABD Başkanlığı'nı devralacak olan Joe Biden'ın açıkladığı 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 ile mücadele paketine rağmen endeksler ekside kaldı. Büyük bankaların bilanço açıklamaları ile bankacılık sektörü, SEC tarafından Exxon Mobil'e açılan soruşturma ile de enerji sektörü hisselerindeki değer kaybı endekslerin düşüşünde etkili oldu. Düşüşte bir diğer etken de açıklanan ekonomi verilerinin beklentileri karşılamamasıydı. 

Wells Fargo, JPMorgan ve Citigroup hisselerinin beklenenden daha iyi dördüncü çeyrek karları açıklamalarına rağmen değer kaybetmesiyle son günlerde keskin bir artış kaydeden S&P 500 banka endeksi düştü. 

ABD'nin SPK'sı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bir ihbarcının, üretken Permiyen şeyl petrol havzasında önemli bir varlığa aşırı değer verdiğine dair şikayeti üzerine petrol devi Exxon Mobil hakkında bir soruşturma başlattığını açıklamasının ardından düştü. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi günü 177,26 puan ve yüzde 0,57 oranında düşüşle 30,814,26 puanla kapadı. S&P 500 de 27,29 puan ve yüzde 0,72 oranında kaybederek 3,768,25 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 114,14 puan ve yüzde 0,87 oranında düşüşle 12,998,50'ye geriledi.

HAFTALIK PERFORMANS

Hafta boyunca S&P 500 ve Nasdaq yüzde 1.5 civarında, Dow ise yüzde 0.91 oranında düştü.

"KONGRE'DEN GEÇER Mİ" ENDİŞESİ

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın Perşembe günü açıkladığı 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin beklenen olumlu etkiyi göstermemesi ise söz konusu paketin ABD Kongresi'nden geçip geçemeyeceğine ilişkin endişeleriden kaynaklandı. 

EKONOMİK VERİLER

Öte yandan ABD'de cuma günü açıklanan verilere göre perakende satışlar, geçen yılın aralık ayında aylık yüzde 0,7 azalarak son 3 aydaki düşüşünü sürdürdü.

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), geçen yıl aralıkta aylık yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleşirken, sanayi üretimi ise geçen yıl aralıkta aylık yüzde 1,6 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde bir yükseldi.

Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi ise ocakta aylık 1,5 puan azalışla 79,2 değerine düşerek piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Borsa İstanbul haftayı negatif tamamladı

 

ABD'de sanayi üretimi beklentileri aştı

 

ABD'de ÜFE geçen ay beklentileri karşılayamadı

 

ABD perakende satışlarda düşüş sürüyor

 

ABD'li bankaların dördüncü çeyrek bilançoları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN16 Ocak 2021 11:51

    ya büyük bir tarihi kriz çıkacak yada % 20-40 arasında sert bir düzeltme olacaktır.teşvik teşvik haberleri ile bir yere kadar bundan sonrası ucurum.asıl hizmet sektörü ve diğer sektörler batmak noktasında iken nasıl oluyorda borsalar patlıyor.tam bir kumar.