E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Ocak 2023 - 17:59 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde güne ekside başladı. FED ve resesyon korkusuna kapılan yatırımcılar son iki seans gününde satışa geçti. Yatırımcılar olası bir resesyona ilişkin ipuçlarını bilanço raporlarından okuyacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Endekslerde son iki gündür kaydedilen düşüşler dikkat çekiyor. Uzmanlar düşüşlerin nedeninin enflasyondaki yavaşlamaya rağmen ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarına devam edeceği endişelerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,56 düşüşle 33.109,91 puanda, S&P 500 Endeksi %0,56 azalışla 3.906,68 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,62 düşüşle 10.888,60 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0253 yükselişle %3,399 seviyesinde değerleniyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın gün içerisinde yayınladığı verilere göre, işsizlik sigortası için ilk başvurular geçen hafta haziran ayının sonundan bu yana en düşük seviyesine geriledi. 14 Ocak’ta sona eren hafta içerisinde mevsimsel etkilerden arındırılmış rakamlara göre 190.000 işsizlik başvurusu yapıldı. Bu rakamlar bir hafta öncesine göre 15.000’lik düşüşü işaret ediyor. Dow Jones anketine göre ekonomistler rakamların 215.000 olmasını bekliyordu. Yatırımcılar söz konusu rakamları yavaşlayan ekonomiye rağmen işgücü piyasasının dirençli kalması olarak yorumluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ekonomiye ilişkin son veriler ve FED’den gelen açıklamalar politika faizi artışlarına ilişkin yatırımcı beklentileriyle çelişiyor.

Son ekonomik veriler enflasyonun hafiflediğine işaret etse de JPMorgan CEO’su Jamie Dimon FED’in nihai faiz artışı oranının %5’in üzerine çıkacağını öngörüyor. Dimon, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Ben ekonominin temelinde yatan ve çok hızlı gitmeyecek enflasyon olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Wall Street borsaları bir düşüş haftasına doğru ilerliyor. S&P 500 Endeksi Çarşamba günü kapanışta %1,56 geriledi ve 15 Aralık’tan bu yana en kötü performansını kaydetti. Dow Jones Endeksi 613 puan düşerek günü %1,81 ekside kapattı. Teknoloji odaklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise yedi günlük yükseliş serisinin ardından %1,21 düştü. JPMorgan, Bank of America ve Wells Fargo gibi bankaların hisselerindeki düşüş borsalardaki satış baskısını tetikledi.

Hayal kırıklığı yaratan perakende satışlar ve beklenenden daha zayıf bir üretici fiyat endeksi okuması, resesyon korkularını ateşledi ve hisse senetlerini düşürdü.

Yatırımcılar bir resesyonun yaklaşmakta olup olmadığını görmek için şirketlerin bilanço raporlarını izliyor. Dünyaca ünlü dijital yayın platformu Netflix perşembe günü bilançosunu paylaşan şirketler arasında olacak.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 4 ayın dibinde

 

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü sürdürdü

 

Norveç Varlık Fonu’ndan uyarı: Borsaların getirisi düşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)