E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
22 Nisan 2021 - 16:45 borsagundem.com

Geçtiğimiz gün yakaladığı toparlanmanın ardından ABD borsaları yeniden kırmızıya döndü. Ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu verilere karşın havayolu şirketlerinden gelen bilançolar borsalardaki düşüşte etkili oldu


BORSAGUNDEM.COM -
DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 düşüşle 34.015,97 puanda, S&P 500 endeksi %0,21 ekside 4.164,71 puanda ve Nasdaq Endeksi %0,05 azalışla 13.943,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0025 düşüşle %1,558 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre, Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün iki seans üst üste gelen düşüşlerin ardından geri dönüş yakalamıştı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri Cuma günü kapanışta elde ettikleri rekor seviyeye oldukça yakın bir seviyede güne başlıyorlar. Nasdaq Endeksi ise Şubat ayında yakaladığı rekor kapanışa %1 uzakta. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Mart ayında 14 ayın zirvesine ulaşıp teknoloji hisselerinde sert düşüşe yol açmasının ardından makul seviyelere dönüşünü sürdürüyor. Tahvil faizleri  %1,6 seviyesinin altında kalmayı sürdürüyor.

ABD borsalarında yatırımcılar ekonomik toparlanmaya ilişkin gelen pozitif verileri değerlendiriyor. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık işsizlik başvurusu rakamları düşüşünü sürdürüyor. Açıklamaya göre 547 bin olarak kayda geçen işsizlik başvuruları beklentilerin altında ve pandeminin başından bu yana en düşük seviyelerde. Bir hafta öncenin rakamları ise 586 bin olarak yukarı yönlü revize edildi. Ancak söz konusu değişim işsizlik başvurularının geçen hafta pandeminin başından bu yana ilk kez 600 binin altında kalındığını değiştirmedi.

Southwest Airlines Perşembe günü yaptığı bilanço açıklamasında, eğlence amaçlı seyahat rezervasyonlarının artmaya devam ettiğini ve Haziran ayına kadar veya daha yakın bir zamanda nakit akışının düzelmesini beklediğini bildirdi. Dallas merkezli havayolu şirketi, bir yıl önceki 94 milyon dolarlık zarara kıyasla 116 milyon dolarlık ilk çeyrek net geliri paylaştı. Havayolu şirketinin ilk çeyrek kârı, personel maliyetlerini dengeleyen 1 milyar dolardan fazla federal yardımın sonucu gerçekleşti. 2,1 milyar dolarlık şirket gelirleri, bir önceki yıla göre yaklaşık %52 düştü.

Bir diğer ABD’li havayolu şirketi American Airlines bilanço açıklamasında 1,25 milyar dolar net zarar ettiğini açıkladı. Bu şirketin art arda beşinci çeyrek zararına işaret ediyor. Havayolu şirketi pandemi nedeniyle gelirlerini dayandırdığı uluslararası seyahat gelirlerinin büyük bir kısmı olmadan operasyonlarında deva etmek zorunda kaldı. American Airlines’ın ilk çeyrek gelirleri 4 milyar doların biraz üzerinde açıklandı. Havayolu şirketi bir yıl önce aynı çeyrekte 8,5 milyar dolardan fazla gelir paylaşmıştı. Bu durum şirketin bir yıl öncesine göre gelirlerinin yaklaşık %53 azaldığını gösteriyor.

ECB şaşırtmadı: Değişen bir şey yok!

 

Dolar yeniden geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)