E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
12 Eylül 2023 - 17:22 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın ikinci gününe satıcılı girdi. Yatırımcılar yarın ve perşembe günü açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe petrol fiyatlarının baskısıyla başladı. Yazılım devi Oracle’ın hisseleri %10 değer kaybetti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,25 düşüşle 34.576,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,26 azalışla 4.476,00 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,11 düşüşle 13.902,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0029 düşüşle %4,287 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre beklentilerin altında bir gelir ve gelir beklentisi paylaşan yazılım şirketi Oracle’ın hisseleri açılışta %10 değer kaybetti. 12,15 milyar dolar gelir paylaşan Oracle için, LSEG verilerine göre, (eski adı Refinitiv) analistler 12,47 milyar dolarlık beklentisi bulunuyor. Oracle’ın bilançosunun ardından bulut veri sistemleri konusunda şirketin rekabet halinde olduğu Amazon, Alphabet ve Microsoft’un hisseleri de düştü.

Amerikan borsalarındaki düşüşte petrol fiyatlarındaki artışın enflasyonda yükselişlere neden olacağı ve küresel ekonomik aktiviteyi yavaşlatacağı endişeri de etkili oldu. FactSet verilerine göre ABD’de ham petrol fiyatları geçen yılın kasım ayındaki en yüksek fiyat seviyelerine ulaştı.

NFIB’nin Küçük İşletmeler Endeksi 0,6 puan düşüşle 91,3’e geriledi. Rakamlar 91,5 seviyesindeki Dow Jones tahminlerinin biraz altında kaldı. Ekonomik verilerde piyasaların asıl odaklandığı nokta ise çarşamba ve perşembe günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve üretici fiyat endeksi (ÜFE) verileri.

Her iki veri de ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek hafta yapılacak para politikası toplantısı için kritik önem taşıyor. CME Group’un FedWatch göstergesine göre vadeli işlem yatırımcıları %93 oranla politika faizlerinin sabit tutulmasını bekliyor. Wall Street Journal’da pazar günü yayınlanan bir makalede FED yönetiminin faiz oranlarını sabit tutma konusunda fikir birliğine vardığı belirtildi.

CNBC’nin haberine göre yatırım firması Benjamin F. Edwards’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Pete Biebeli “Bu haftaki ekonomik raporlar menüsü analistlerin dişlerini geçirmeleri için birkaç cazip meze sunuyor. Bu raporlardan herhangi biri beklentilerden çok daha kötü gelirse muhtemelen piyasalarda hazımsızlığa neden olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Fon yöneticilerine göre Fed'in faiz artırımları sona erdi

 

Forbes: FED faiz indirmeyecek

 

ABD borsalarında yeni zirve olasılığı yüksek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)