E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Eylül 2023 - 17:25 borsagundem.com

Wall Street endeksleri petrol fiyatlarındaki şok yükselişin ardından satış dalgasına girdi. Yükselen petrol fiyatlarının ardından manşet enflasyona yönelik endişeler de artıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe düşüşle başladı. Wall Street yatırımcıları eylül ayına ilişkin karamsar beklentilerinin gerçeğe dönüşmesinden endişeleniyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,19 düşüşle 34.575,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 azalışla 4.473,58 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,85 düşüşle 13.901,09 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0298 yükselişle %4,289 seviyesinde değerleniyor.

Tarihsel açıdan Wall Street borsalarının en zayıf dönemi olan eylül ayı bu sene de düşüş eğilimiyle başladı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri eylül ayı başından bu yana sırasıyla %0,5 ve %0,4 oranında düşüş gösterdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre petrol fiyatlarında salı günü itibariyle görülen ani yükselişler riskli varlıklara yönelik yatırımcı talebini baskılıyor. Tahvil getirileri de yine aynı sebepten dolayı yükseliş eğilimi gösteriyor. Rusya ve Suudi Arabistan’ın dün açıkladığı isteğe bağlı arz kesintilerinin uzatılması kararı petrol fiyatlarının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasına neden olmuştu.

Yükselen petrol fiyatları aynı zamanda manşet enflasyonu da olumsuz etkiliyor. ABD’de beklentilerin üzerinde kalan ekonomik göstergelerle yüksek petrol fiyatlarının birleşimi ABD Merkez Bankası’nın (FED) önümüzdeki dönemde açıklayacağı faiz kararını da değiştirebilir.

CNBC’nin haberine göre, piyasa çevreleri FED’in eylül ayı toplantısında faizleri sabit tutacağı konusunda fikir birliğine varmış durumda. Vadeli piyasalardaki yatırımcı davranışlarını izleyen CME Group’un FedWatch göstergesine göre, çarşamba günü itibariyle yatırımcılar %93 ihtimalle FED’in eylül toplantısında faiz artırmayacağını satın alıyor. Bununla birlikte ekonomi ve piyasalardaki verilere bağımlı olarak hareket eden FED’in kasım ayı başındaki toplantıda faiz artırabileceği de Wall Street çevrelerinde tartışılıyor.

Borsalara dair korkular nasıl paraya çevrilir?

 

ABD'de dış ticaret açığı yüzde 2 arttı

 

ABD'de mortgage başvuruları 27 yılın en düşük seviyeside

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)