E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
28 Şubat 2023 - 18:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi günkü yükselişin ardından yeni güne hafif düşüşle başladı. Şubat ayının son işlem gününde endeksler negatif bir aylık performansa doğru ilerliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Endeksler şubat ayını düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 düşüşle 32.758,60 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 azalışla 3.979,78 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,09 yükselişle 11.476,81 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0518 yükselişle %3,970 seviyesinde değerleniyor.

Salı günü aynı zamanda şubat ayının son işlem gününü işaret ediyor. Endeksler 2023’e sağlam bir başlangıç yapmasına rağmen son üç ayın ikisini düşüşle bitirdi. Pazartesi günkü kapanış itibariyle, Dow Jones Endeksi ay boyunca %3,5 düştü. Endeksin 2023 performansı ise negatife döndü. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri şubat ayında sırasıyla %2,3 ve %1 düştü. Endeksler 2023 itibariyle pozitifte seyretmeyi sürdürüyor.

CNBC’nin haberine göre 50 Park Investments’ın CEO’su Adam Sarhan, “Şubat ayı tarihe aralık ayının sonunda ve ocak ayının büyük bir kısmında gördüğümüz güçlü bir rallinin sindirilmesi için piyasanın geri çekildiği bir ay olarak geçecek” açıklamasında bulundu.

Sarhan, “Bu bir geri çekilme bir dinlenme ayıydı ve bu uzun vadeli destek seviyeleri korunduğu sürece iyi bir şeydir. Geçtiğimiz haftanın dibi olan destek seviyesi ise tutunuyor” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri ABD Hazinesi tahvili getirilerinin düşüşe geçtiği pazartesi gününü pozitif kapatmıştı. Dow Jones’un %0,22 yükseldiği günde S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %0,31 ve %0,63’le pozitif kapanmıştı.

ABD'de konut fiyatları düşmeye devam ediyor

 

ABD'de mal ticareti açığı arttı

 

Küresel tahvil piyasası karıştı

 


.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)