E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
08 Eylül 2022 - 17:04 borsagundem.com

FED Başkanı Powell’ın şahin açıklamaları ABD borsalarında yankı buluyor. Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın FED’in enflasyon politikası hakkındaki yeni yorumlarının ardından düşüşle açıdı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,31 düşüşle 31.482,05 puanda, S&P 500 Endeksi %0,34 azalışla 3.966,25 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,50 düşüşle 11.732,76 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0018 düşüşle %3,266 seviyesinde değerleniyor.


FED Başkanı’ndan sıkı para politikasına devam mesajı

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki düşüşte FED Başkanı Powell’ın Cato Enstitüsü’nde katıldığı soru cevap etkinliğinde yaptığı açıklamalar etkili oldu. Powell merkez bankasının enflasyonla savaşabilmek için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. FED Başkanı ayrıca faiz artışlarında bir duraklamanın veya faiz politikasında bir değişimin yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini sözlerine ekledi.

Powell, “Tarih, erken gevşeyen para politikalarına karşı güçlü uyarılarda bulunuyor. Sizi temin ederim ki meslektaşlarım ve ben bu projeye güçlü bir şekilde bağlıyız ve iş bitene kadar devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ECB 75 baz puan dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) eylül ayı para politikası toplantısında faiz oranlarını 75 puan artırdı ve enflasyonu düşürmek için büyük ölçüde beklenen bir hareketle politika faizini %0'dan %0,75'e yükseltti.

Borsalarda geri dönüş kısa sürdü

ABD borsaları Çarşamba günü güçlü bir geri dönüş yakalamıştı. Dow Jones Endeksi 436 puan diğer bir deyişle %1,4 yükselirken S&P 500 Endeksi %1,8 ve Nasdaq %2,1 artmıştı. Wall Street endeksleri 10 Ağustos’tan bu yana en iyi günlük performansını geçirmiş, Nasdaq Endeksi ise 7 seanslık düşüş serisini sonlandırmıştı.

Ancak Çarşamba günkü ralliye rağmen hisse senetleri genel olarak düşüş eğiliminde kalmaya devam ediyor. Yavaşlayan ABD ekonomisine ilişkin endişeler ve FED’den gelen ek faiz artışı mesajları yatırımcıları piyasanın daha riskli kısımlarından uzaklaştırıyor.

CNBC’nin haberine göre New York Life Investment’ın Ekonomisti ve Portföy Stratejisti Lauren Goodwin, “Resesyon riski artıyor ve sonuç olarak portföylerimizde daha savunmacı hareket ediyoruz. Bununla birlikte, yüksek enflasyon, nakit ve devlet tahvilleri gibi geleneksel 'risk azaltma' stratejilerinin toplam getiri üzerinde bir değer düşüşü yaratabileceği anlamına gelir” dedi. Goodwin enflasyona ve volatiliteye karşı dayanıklılık oluşturmak için temettü ödeyen kaliteli hisselere yatırım yaptıklarını söyledi.

Powell: Kovid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı

 

Faiz kararı sonrası Lagarde'dan önemli açıklamalar

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 3 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)