E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
01 Eylül 2022 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri eylül ayına düşüşle başladı. Faiz artışı beklentileri ve mevsimsel etkiler yatırımcıların risk iştahını düşürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar eylül ayının ilk işlem gününde de ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışları konusunda endişelenmeyi sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,54 düşüşle 31.341,01 puanda, S&P 500 Endeksi %0,61 azalışla 3.931,05 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,72 düşüşle 11.730,65 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0483 yükselişle %3,242 seviyesinde değerleniyor. 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %3,516 seviyesine ulaşarak Kasım 2007’den bu yana en yüksek seviyeye geldi.

ABD borsalarında Perşembe gününe Nvidia hisseleri damgasını vurdu. ABD çip üreticilerinin hisseleri ABD hükümetinin Çin’deki bazı satışları sınırlamasıyla %5’in üzerinde değer kaybetti.

Ekonomi cephesinde ise piyasalar haftalık işsizlik başvurularını izledi. ABD’de 27 Ağustos tarihinde biten haftada 232 bin yeni işsizlik başvurusu yapıldı. Dow Jones’un anketine göre söz konusu rakam ekonomistlerin beklentilerinin çok aşağısında. Rakam aynı zaman 25 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları dört seanstır düşüşle kapanıyor. Ağustos ayının son günü olan Çarşamba günü, Dow Jones endeksi yaklaşık %0.9 düştü. S&P 500 Endeksi yaklaşık %0,8 ekside kapanırken ve Nasdaq Endeksi de yaklaşık %0,6 düştü.

ABD borsaları ağustos ayını da ekside bitirdi. Ay boyunca Dow Jones Endeksi %4,1, S&P 500 Endeksi %4,2 ve Nasdaq Endeksi %4,6 oranında kayıp verdi.

Yatırımcılar, hisse senetlerinin eylül ayında haziran diplerine geri dönülüp dönülmeyeceğini tartışıyorlar. Piyasaların eylül ayında genellikle zayıf bir performans gösteriyor. FED yetkililerinin faiz artışları konusunda bir gevşeme göstermemesi de yatırımcıların beklentilerini düşürüyor.

CNBC’nin haberine göre SoFi’den Liz Young piyasalarla ilgili açıklamasında, “Eğer yeni dipleri test edeceksek bana kalırsa bu eylül ayında gerçekleşecek. Bana kalırsa böyle bir durumun gerçekleşmesi için bir şeylerin 16 Haziran’da olduğundan açık bir şekilde daha kötü olması gerekir” ifadelerine yer verdi. Haziran ayı ortasında ABD şirketlerinin bilanço revizyonları yatırımcıların beklediğinden çok daha zayıf gelmişti ve hisse senetleri dibe vurmuştu.

 

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altına indi

 

Resesyondan endişesine karşı güvenli yatırımın sırları

 

Yatırımcılar için en berbat ay başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)