E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
11 Temmuz 2022 - 16:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya bilanço sezonu gündemiyle başladı. Wall Street şirketlerinden önceki çeyreklere göre daha zayıf bilanço açıklamaları bekleyen yatırımcılar temkinli hareket ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar büyük Wall Street şirketlerinin bilanço raporlarında yüksek enflasyonun etkilerini görmeyi bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,47 düşüşle 31.191,48 puanda, S&P 500 Endeksi %1,05 azalışla 3.858,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,79 düşüşle 11.426,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0766 düşüşle %3,023 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ünlü CEO Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın alma anlaşmasından vazgeçmesini açıklamasıyla Twitter hisseleri %7,11 kayıpla yeni güne başladı. Milyarder yatırımcı, sosyal medya platformdaki botların ve sahte hesapların sayısındaki yükseklik nedeniyle anlaşmadan vazgeçtiğini söyledi. Musk, Twitter'ın bu konu hakkında yeterince dürüst olmadığını söyledi. Twitter yönetimi ise Musk’ın iddialarını değerlendirmesi için ihtiyaç duyulan bilgilerin verildiğini söyledi.

Pazartesi günkü hareketler, Çin'de Kovid-19 vaka sayısındaki kötüleşme eğilimlerinin ardından geldi. Şanghay, BA.5 alt varyantının ilk vakasını tespit etti. Çin’deki Makao yönetimi bölgedeki kumarhaneleri bir hafta boyunca kapattı.

CNBC’nin haberine göre Vital Knowledge'dan Adam Crisafulli, "Kovid dalgaları sadece Çin’e özgü bir fenomen değil. ABD ve AB'de kilitlenme riski son derece düşük kalmasına rağmen, vakalar küresel olarak tırmanıyor" açıklamasında bulundu.

ABD tahvil piyasasında 2 yıllık ABD Hazinesi getirisi 10 yıllık muadilinin üzerinde seyretti. Birçok yatırımcı söz konusu ters getiri durumunu resesyon göstergesi olarak değerlendiriyor. Pazartesi günü 2 yıllık tahvil getirileri, 10 yıllık tahvil getirilerinin kabaca 2 baz puan üzerinde işlem gördü.

Yatırımcılar bu hafta bilanço sezonunun başlangıcına odaklanmış durumda. İlk göstergeler, enflasyonun ve yükselen fiyatların bilançoları etkileyeceğine işaret ediyor. PepsiCo ve Delta Air Lines'ın Salı ve Çarşamba günleri bilançolarını açıklayacak. JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Wells Fargo ve Citigroup hafta son gününde bilançolarını rapor edecek.

Yatırım danışmanlığı firması AXS Investments CEO'su Greg Bassuk, “Piyasalarda resesyon korkuları ağırlaşırken, yatırımcılar Amerikan şirketlerinin sağlığı ve daha geniş ABD ekonomisinin durumu hakkında daha fazla ipucu elde etmek için bilançolara aşırı odaklanıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Bassuk, “Bu bilanço raporlarını incelemek için daha keskin bir merceğe ihtiyaç duyulacak, zira güçlü bir ikinci çeyreğe çok daha muhafazakar beklentiler eşlik edebilir. Emtia ve diğer üretici maliyetleri yüksek kalmaya devam ettikçe, şirketler bu yükselen fiyatları tüketicilere ne ölçüde aktarılabileceğini ve aynı şekilde ekonomik, jeopolitik ve diğer önemli rüzgarların ortasında bilançolarını nasıl güçlü tutulacağını hesaba katacaklardır” açıklamasında bulundu.

Twitter hisseleri açılış öncesi çakıldı

 

Altın fiyatlarında güçlü dolar baskısı

 

Rusya gazı kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)