E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
25 Nisan 2022 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomik yavaşlama endişeleriyle birlikte yeni haftaya başladı. Küresel yatırımcılar Çin’in başkenti Pekin’in artan Kovid vakaları nedeniyle kapanması ihtimalinden endişeleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Nisan ayı satış dalgası sırasında Dow Jones Endeksi son dört haftadır ardı ardına haftadır gösteriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,79 düşüşle 33.543,20 puanda, S&P 500 Endeksi %0,97 azalışla 4.230,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,45 düşüşle 12.782,07 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1048 düşüşle %2,791 seviyesinde değerleniyor.

Pazartesi günü Çin’de Kovid vakalarının artması küresel çapta ekonomik yavaşlama endişelerine sebep oldu. Endişeler sebebiyle petrol fiyatları düştü ve tahvil getirileri geriledi.

Wall Street endekslerinde ise dev teknoloji firmalarının bilançoları bekleniyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amazon ve Apple gibi dev firmalar hafta içerisinde bilanço rakamlarını paylaşacak.

CNBC’nin haberine göre araştırma firması Vital Knowledge’dan Adam Crisafulli müşterilerine yaptığı açıklamada, “Hisse senetlerinin Perşembe ve Cuma günü oluşan tüm endişe ve olumsuzlukların hafta sonu boyunca taşınması nedeniyle borsalar haftaya derin bir şekilde kırmızıda başlıyor. Geçen hafta (ABD Merkez Bankası) sıkılaştırma beklentileriyle oluşan dramatik değişim büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Ancak Çin’de Kovid kaynaklı kapanma endişelerinin Pekin'e yayılması piyasa korkuları listesinin en üstünde hızla yükseliyor” ifadelerine yer verdi.

ABD hisse senetleri Mart ayındaki geri dönüş sonrasında kayıp verdiği bir Nisan ayının sonuna yaklaşıyor. Dow Jones Endeksi Cuma günü Ekim 2020’den bu yana en kötü günlük performansını gerçekleşti ve bir günde 900 puan düşerek dört hafta üst üste haftalık bazda ekside kapanmış oldu. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise 3 hafta üst üste düşüş gösterdikten sonra yeni haftaya başlıyor.

Dolar haftaya sınırlı yükselişle başladı

 

Petrol fiyatlarını aşağı çeken iki neden

 

Şahinliğin zirvesindeki FED piyasaları nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)