E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar haftaya sınırlı yükselişle başladı---

Dolar haftaya sınırlı yükselişle başladı

Dolar haftaya sınırlı yükselişle başladı
25 Nisan 2022 - 11:18 borsagundem.com

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 14,77 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 14,7427'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 14,7650 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,35 azalışla 15,8570'ten, sterlin/TL yüzde 0,52 düşüşle 18,8270'ten satılıyor.

Dolar endeksi bugün 101,8'le 25 Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 101,6'da dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,5 azalışla son 2 yılın en düşüğü olan 1,0740'tan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden fazla şahinleşen açıklamaları sonrası tahvil piyasalarında bankanın mayıs, temmuz ve eylül toplantılarında 50'şer, haziranda ise 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlanmaya başladığını belirterek, küresel bazda artan risk algısının doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini ifade etti.

Bugünün veri gündeminde Almanya'da Ifo endeksleri ve ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ile Dallas Fed Aktivite Endeksi'nin izleneceğini kaydeden analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin İTO İş Dünyası Buluşması’nda yaptığı konuşmayı takip etti. Nebati; enflasyonun üzerinde kararlı adımlar atılmasının devam edileceğini, gerekirse gemileri karadan yürütüleceğini ve yine de hedeflere ulaşılacağını belirtti. Diğer yandan 28 nisan Perşembe günü TCMB ikinci enflasyon raporu toplantısını Ankara’da gerçekleştirecek. Toplantı fiziksel ortamda yapılacak. Geçtiğimiz hafta kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesi haftayı 14.73 seviyelerinde kapatmıştı. Yeni haftaya da bu seviyelerin yakınlarında fiyatlamalar ile başlayan paritede sınırlı yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Haftanın ilk işlem gününde piyasalar 10:00’da yurtiçinden gelecek olan Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni ekonomik verilerini takip edecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 14.85 – 15.00 – 15.15 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.65 – 14.50 – 14.41 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'ABD’de cuma günü açıklanan verilere göre öncü imalat PMI, nisan ayında 59,70 ile yedi ayın en yüksek seviyesine çıkarken, hizmet PMI 54,70 ile son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD’de PMI verilerinin karışık görünümde sinyaller verdiğini söyleyebiliriz. Yurt içinde ise kısmi TL cinsi ticari krediler zorunlu karşılığa tabi tutuldu. Alınan karara göre 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren dörder haftalık dönemlerde kullandırılan ticari kredilere %10 zorunlu karşılık ayrılacak. Diğer taraftan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyon üzerinde kararlı adımların atılacağını ve enflasyon ile mücadele edileceğini bildirdi. Geçen hafta kurda hafif alıcılı bir görünüm etkili oldu. Bu sabah yatay seyreden Dolar/TL, saat 08:30 itibariyle 14,74’lü seviyelerde işlem görüyor.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji Bülteni'nde, 'Dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinde yukarı trend sürerken, Dolar/TL kurunda nispeten sakin seyir devam ediyor. Kurda oynaklığın son dönemde düştüğü ve fiyatın sıkıştığı görülüyor. Olası yukarı hareketlerde 14.77 ilk direnç, 15.00 ana direnç olarak takip edilebilir. 14.50 seviyesi ise ana destek olarak izlenebilir.' denildi.

Altında 'Fed' düşüşü

 

Altında satış devam ediyor

 

Petrol fiyatlarını aşağı çeken iki neden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)