E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
20 Aralık 2021 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya Omikron endişeleri nedeniyle moralsiz başladı. Yatırımcılar Biden’ın teşvik yasasının rafa kaldırılması ihtimalini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,62 düşüşle 34.792,39 puanda, S&P 500 Endeksi %1,32 azalışla 4.559,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,27 düşüşle 14.977,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0229 düşüşle %1,384 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Pazartesi gününe Omikron varyantı endişeleriyle başladı. Borsalardaki düşüşte ABD Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta sıkı para politikalarına geçeceğini açıklaması da etkili oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında ekonominin yeniden açılmasına duyarlı hisse senetleri bir kez daha düşüşe geçti. Kurvaziyer gemi şirketi Royal Caribbean’ın hisseleri %3’lük düşüşle güne başlamasına karşın açılışın ardından bir nebze toparlandı. Hisseler 1,67 düşüşle işlem görüyor. Havayolu şirketlerinde ise United Airlines ve Southwest hisseleri sırasıyla %3,09 ve %1,28 oranında değer kaybetti. Restoran zinciri Darden Restaurants hisseleri de açılışta %2,66 değer kaybetti.

Destekleyici dozunun Omikron varyantına karşı ciddi bir koruma sağladığı ortaya çıkan aşı şirketi Moderna’nın hisseleri ise güne %6’lık yükselişle başladı. Moderna hisseleri kâr satışlarının ardından %2,48’lik yükselişle işlem görüyor.

ABD’de kış tatilinin yaklaştığı dönemde Omikron varyantının yaygınlaşması yatırımcıların en büyük endişelerinden birisi. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Cumartesi günü yapılan açıklamada, türün 50 ABD eyaletinden 43'unda ve yaklaşık 90 ülkede görüldüğünü ve vaka sayısının toplum bulaştığı bölgelerde 1,5 ila 3 günde iki katına çıktığı bildirildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi (CDC) verilerine göre ülkedeki vaka sayıları Cuma günü 156 bin’i geçti.

Leuthold Group Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen, CNBC’deki röportajında piyasalardaki aşağı yönlü hareketi açıkladı. Paulsen, düşüşlerin nedeni olarak "Omikron dalgasının yeni yaygın ekonomik kapanmayı getirip getirmeyeceğini çevreleyen ve giderek artan belirsizliği, Başkan Biden'ın ‘Build Back Better’ planından gelen ek mali teşviklerin beklenmedik bir şekilde rafa kaldırılmasını ve S&P 500 Endeks’inin 50 günlük hareketli ortalamasının yara almasını" gösterdi.

ABD siyaseti cephesinde, Batı Virginialı muhafazakâr Demokrat Senatör Joe Manchin Pazar günü ABD Başkanı Joe Biden’ın “Build Back Better” (Daha İyi İnşa Et) planını desteklemeyeceğini açıkladı. Manchin'in kararı muhtemelen 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama ve iklim politikası tasarısının şu anki halini geçersiz kılacak.

Goldman Sachs, Manchin haberlerinin ardınan ABD gayrisafi yurtiçi hasıla tahminini düşürerek ilk çeyrek 2022 tahminini %3'ten %2'ye indirdi. Banka ikinci çeyrek ve üçüncü çeyrek büyüme tahminlerini de düşürdü.

Moderna: Ek doz COVID-19'a karşı antikorları 37 kat artırdı

 

Musk bu yıl 11 milyar dolar vergi ödeyecek

 

Wall Street’te yüzde 10’luk düzeltme beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)