E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te yüzde 10’luk düzeltme beklentisi---

Wall Street’te yüzde 10’luk düzeltme beklentisi

Wall Street’te yüzde 10’luk düzeltme beklentisi
20 Aralık 2021 - 14:52 borsagundem.com

152 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü borsa uzmanı Meghan Shue, ABD borsalarının gelecek aylarda %10 geri çekilebileceğini öngördüğünü açıkladı. Shue yatırımcılara dipten almak için nakitte kalmayı tavsiye ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarındaki volatilite sıçramaları erken dönemlerinde olabilir. Yatırım danışmanlığı firması Wilmington Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Meghan Shue CNBC’deki röportajında ABD borsalarında volatilitedeki vahşi dalgalanmaların devam edeceğini öngördüğünü açıkladı.

152 milyar dolar varlığın yöneticisi olan borsa uzmanı, küresel yatırımcıların daha az uzlaşmacı bir ABD Merkez Bankası’nı (FED) ve Kovid-19’un Omikron varyantına bağlı yeni riskleri değerlendirdiğini söyledi. Shue röportajında, “Hisse senetleri aşırı değerlenmişken elimizdeki nakdi artırıyoruz. Zira gelecekte daha fazla fırsatın kendisini göstereceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda nakit en yakın dostunuz olabilir” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında ana endeksler düşüş serisine girmiş durumda. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi Cuma günü 532 puan düşüş göstererek ayın en kötü performansını gösterdi. Endeks geçtiğimiz hafta %1,9 oranında düştü. Bu süreçte S&P 500 Endeksi ise %1 oranında eksi yönü gösterdi. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise haftayı %3 oranında düşüşle kapattı. Endeks 52 haftanın en yüksek seviyesinin %6 aşağısında işlem görüyor. Nasdaq Endeksi genellikle yükselen faiz oranları ve yavaşlayan ekonomik büyüme ortamında daha zorlu bir dönem geçirmeye yatkındır.

Borsa uzmanı konuyla ilgili açıklamasında, “Tüm bu durumu yükselen hisse değerleriyle birleştirdiğinizde ve daha sonra da Omikron etrafında oluşan belirsizliğe baktığınızda devam eden volatilite ve olası bir düzeltme süreci için bir gerekli olan malzemeleri elde etmiş olursunuz” dedi.

Shue’nin temel düşüncesi ABD borsalarının gelecekteki iki ila üç ay içerisinde %10’lu bir düzeltmeye maruz kalacağı yönünde. Ancak borsa uzmanı bunun bir satın alma fırsatı olduğunu belirtiyor.

Borsa uzmanı, “Döngüsel ekonomi ile ilişkili ve değerinin altındaki hisseler halen oldukça cazip görünüyor. Düşük sermayeli şirket hisseleri çok fazla düşüş göstermiş durumda. Bununla birlikte eğer Omikron’un ötesine geçebilirsek bu alanda bir ralli görebiliriz” sözlerine yer verdi.

Ünlü yatırımcı Wall Street ve uluslararası borsalar için iyimserliğini koruyor. Wilmington Trust’un 2022’ye yönelik boğa piyasası öngörülerine göre enflasyon normale dönecek, tedarik zinciri baskısı hafifleyecek ve istihdam piyasasına katılım da gelecek yıl artacak.

Shue, “Ekonomik döngünün yeniden canlanması aşamasına geri döneceğiz” öngörüsünde bulunuyor. Ünlü yatırımcı geçtiğimiz ay bağlı olduğu yatırım firmasının her zamankinden fazla hisse senetlerine ağırlık verdiğini açıklamıştı. Shue, “Hisse senetlerinin hala en güçlü performans gösteren varlık sınıflarından biri olması bekleniyor” demişti.

152 milyar doları yöneten yatırımcıdan boğa piyasası hamlesi

 

Borsalar ve petrolde 'omikron' etksi

 

Avrupa borsalarının kaybedeni halka arzlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)