E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMusk bu yıl 11 milyar dolar vergi ödeyecek---

Musk bu yıl 11 milyar dolar vergi ödeyecek

Musk bu yıl 11 milyar dolar vergi ödeyecek
20 Aralık 2021 - 17:44 borsagundem.com

Tesla CEO’su ve Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin kişisi olan Elon Musk, bu yıl 11 milyar dolardan fazla vergi ödeyeceğini duyurdu.

Tesla CEO’su Elon Musk bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Merak edenler için, bu yıl 11 milyar doların üzerinde vergi ödeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Araştırmacı gazetecilik kuruluşu ProPublica, Haziran ayında ABD Vergi Dairesi’ne gönderilen vergi beyannamelerine dayanarak, Jeff Bezos, Elon Musk ve Michael Bloomberg gibi dünyanın en zengin insanlarının hemen hemen hiç vergi ödemediğini iddia etmişti.

Kuruluş, ABD’li milyarderler tarafından ödenen gelir vergisi miktarına ilişkin verileri de yayınlamıştı.

Musk’ın serveti 5 yılda 13.9 milyar dolar arttı, gelirleri 1.52 milyar dolara ulaştı ve ödediği gelir vergisi sadece 455 milyon doları buldu.

ABD’li milyarderin serveti, şirketi Tesla’nın hisse fiyatının gerileyerek hafta sonunda yüzde 8,3 düşüşle kapanmasının ardından bu hafta 245.1 milyar dolara geriledi.

Musk’ın Time dergisi tarafından ‘Yılın Kişisi’ olarak seçmesinin ardından ABD’li Senatör Elizabeth Warren, “Haydi hileli vergi kanununu değiştirelim, böylece Yılın Kişisi gerçekten vergi ödesin” diyerek, herkesten bedava geçinmeyi durdurması gerektiğini vurgulamıştı.

Musk ise Warren’a, bu yıl tarihteki herhangi bir Amerikalıdan daha fazla vergi ödeyeceğini söyleyerek yanıt vermişti.

Erdoğan'dan Elon Musk'a Tebrik: 'Şantaja Boyun Eğmedi'

 

Erdoğan'dan Musk'a tebrik

 

Vergi muafiyeti sadece asgari ücretlilere

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)