E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
24 Temmuz 2020 - 16:35 borsagundem.com

Wall Street borsaları haftanın son seans gününe düşüşle başladı

ABD borsaları Cuma gününe düşüşle başladı. Nasdaq endeksi vadeli endekslerdeki 100 puanlık düşüşünü haftanın son günü seansına da taşıdı. Wall Street rallisinin en büyük taşıyıcıları Apple ve Microsoft gibi büyük sermayeli teknoloji şirketleri Perşembe günü de aşağı yönü göstererek Nasdaq endeksinin 244 puan kaybetmesine yol açmış ve ağırlıklarıyla S&P 500 ve Dow Jones endekslerini aşağı ekmişlerdi.

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,61 düşüşle 26.488,96 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,7 düşüşle 3.213,72 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,6 düşüşle 10.300,67 puan seviyelerinde seyrediyor.

ABD ile Pekin arasında artan gerginlik Wall Street hisse senetlerine de yansıdı. Hafta içerisinde ABD casusluğun ve fikri mülkiyet hırsızlığının merkezi olmakla suçladığı Çin’in ABD’nin Huoston Eyaleti’ndeki konsolosluğunu kapatma kararı almıştı. Çin’in karşılılık hamlesi olarak ülkenin güneybatısında kalan Chengdu şehrindeki ABD konsolosluğunu kapatma kararı alması borsalarda gerginliğin ticaret savaşına dönüşmesi endişelerine neden oldu.

Cuma günü gerçekleşen düşüşün nedenlerinden biriyse bir başka teknoloji şirketi Intel’in bilanço açıklamalarıydı. Amerikalı çip üreticisi bilanço açıklaması ardından vadeli endekslerde %14 değer kaybetti. Intel Perşembe günü seans sonrasında yaptığı bilanço açıklamasında halihazırda düşürülmüş ikinci çeyrek beklentilerinin gerisinde kaldı. Şirket ikinci çeyrek gelirlerinde beklentileri aşsa da üçüncü çeyrek öngörüleri hayal kırıklığı yarattı.

Bir Dow Jones hisse senedi olan kredi kartı şirketi American Express’in hisseleri Cuma günü ikinci çeyrek bilançolarını açıklayan bir başka şirketti. İkinci çeyrekte beklentilerin altında gelir ve beklentilerin üstünde bilanço açıklayan şirketin hisseleri seans öncesinde düşük performans gösterdi.

Düşük sermayeli şirketlerde risk büyüyor

Borsalarda kobra efekti korkusu

Ünlü ekonomist uyardı: İkinci dip geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)