E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Biden, İsrail'e desteğini yineledi---

ABD Başkanı Biden, İsrail'e desteğini yineledi

ABD Başkanı Biden, İsrail'e desteğini yineledi
10 Ekim 2023 - 22:20 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden "Biz İsrail'in yanında duruyoruz. Hamas, Filistinlilerin adına hareket etmiyor. Filistinli sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyorlar" açıklamasında bulundu

İsrail'e destek vereceklerini yineleyen ABD Başkanı Joe Biden, "Bu kriz başladığından beri onlarla birlikteyiz. Onlara mermi sağlayacağız. Demir kubbe için destekte bulunacağız. Şehirlerini ve vatandaşlarını koruması için gereken her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına İsrail'de binden fazla sivilin katledildiğini vurgulayarak başlayan Biden, sözlerine şöyle devam etti:

İnsanlar katledildi diyorum. İsrail'de yaşandı bu. Ve 14 Amerikalı öldürüldü. Ebeveynler çocuklarını korumaya çalışırken öldürüldü. Bebekler öldürüldü. Genç insanlar müzik festivalinde barışı kutlarken öldürüldü. Kadınlar tecavüze uğradı. Aileler sessizce saklandı. Bu travmalar hiçbir zaman ortadan kalkmayacak. Hala birçok aile yakınlarından haber bekliyor. Öldüler mi, canlılar mı, rehinler mi bilmiyorlar. Bebekler, yaşılar rehin olarak tutuluyor. Hamas şuan onları öldürmekle tehdit ediyor. Hamas'ın dehşeti, DEAŞ'ın en kötü katliamlarını hatırlatıyor. Bu terör ve maalesef ki bu Yahudiler için yeni bir şey değil. Bu antisemitizm yeniden akla getirdi. Çok konuda çok net olmalıyız. Biz İsrail'in yanında duruyoruz. Onların neye ihtiyacı varsa vermeye hazırız. Hamas, Filistinliler için hareket etmiyor. Filistinlileri insan kalkanı olarak kullanıyorlar. Masum insanların kaybı gerçekten kalp kırıcı. İsrail cevap verme hakkına sahip bu korkunç saldırılara karşı. Netanyahu ile 3. görüşmeden çıktım. Ona dedim ki; 'ABD sizi destekliyor.'. Biz savaşın kurallarına uyuyoruz. ABD'liler İsrailliler için dua ediyorlar. Kalbinizdeki o kara deliği biliyoruz, ailenizi kaybettiğiniz zaman.

"Terörü reddediyoruz"

ABD vatandaşları rehin tutulduğunda, onların güvenliğini sağlamak benim en önemli görevim. Caydırıcılığımız artırmak için uçak gemimizi gönderdik. Şunu söylemek istiyorum. Herhangi bir ülke herhangi bir örgüt. Size tek bir kelimem var. Yapmayın, yapmayın. Fransa lideriyle görüştüm. Ortaklarımızla konuştuk. Polis departmanlarımız, Yahudi vatandaşlarımızı güven altına almak için yoğun şekilde çalışıyor. Bu ABD'nin bir araya gelme zamanıdır. Şu net. ABD'de nefrete yer yok. Yahudilere karşı yok, Müslümanlara karşı da yok, hiçbir kimseye karşı yok. Terörü reddediyoruz. Bu kötülüğü reddediyoruz. Biz bu yüzden varız. 50 yıl önce genç bir senatörken İsrail'i ilk kez ziyaret ettim. İsrail'in uzun bir şekilde ziyaret ettim. ORadaki belediye başkanlarını ziyaret ettim. Karşı karşıya kaldıkları şey çok kötüydü. Dışarda yürüdük. Fotoğraf çektiriren endişeleydim. Kulağıma şunu söyledi, 'Buradan başka hiçbir yere gidemeyiz'. 75 yıl boyunca garantör olarak hareket ettik. Geçmişte yaşanan kötü şeyler tekrar yaşanmasın diye ziyaret ettik. Bu korkunç olaylar gerçekten mide bulandırıcı. İsrail ile birlikteyiz. Ağza alınmyacak kayıplar yaşadılar. Şiddetle terörle karşı karşıya kaldılar. Benim ekibim İsrailli mevkidaşlarıyla yakın iletişimde. Bu kriz başladığından beri onlarla birlikteyiz. Onlara mermi sağlayacağız. Demir kubbe için destekte bulunacağız. Şehirlerini ve vatandaşlarını koruması için gereken her şeyi yapacağız.

İsrail Savunma Bakanı: Tam taaruza geçiyoruz

 

Erdoğan, Guterres ile İsrail-Filistin çatışmasını görüştü

 

Türk Hava Yolları, İsrail seferlerini durdurdu

 

Erdoğan: Ateşe benzin dökmenin kimseye bir faydası olmaz

 

İsrail havadan ve denizden vuruyor: Gazze enkaza döndü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ11 Ekim 2023 09:55

    Dünya daha yaşanmaz hale geliyor. Bunun en büyük sorumlusu Abd dir. Ne yazık ki bu durumun kimseye faydası olmayacak. Yazık bu dünya insanlarına. Ne yazık ki insan kibri dünyayı yok edecek.

  • tv11 Ekim 2023 09:27

    şehirler yıkılır ölen gazzeliler şehit yaralar sarılır  ama abdnin avrupanın bm nin iki yuzlulugu asla unutulmaz tarih bunları birbir yazacak  israil şunu anladı  filistinliler yurtlarına tek bir insan kalsada sahip çıkaçak israil resmen yoykırım yapıyor sivilleri katlediyor  orantızız güç vede fosfor bonbası kullanıyor  insanlık  ne abd nede ab ülkesinde kalmamış  islam ülkeleri liderleride televizyonda film seyredergibi seyrediyor   tek korkuları bize birşey olmasın  güngelir bu yılanlar sizide sokar 

  • Adana0111 Ekim 2023 07:37

    260 çocuk katillerinin destekcileri. Dünyada katletmediginiz sivil kalmadi. İrak,afganistan,suriye vb. Bu çocuklarin bireyleri sizi parmparca edince üzülüyorsam namerdim.

  • caner11 Ekim 2023 04:20

    Duvarlar ile konuşup tokalaşan BUNAK ABD li

  • Mucise Reis : )10 Ekim 2023 22:41

    ABD menfaatlerinin en büyük savunucusu israil. ve pkk ypg gibi paralı ve aşiretsel grupların petrol ile beslenen kodaman oyuncuları...şaşmadık