E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD 3 Orta Amerika ülkesiyle yasa dışı göç anlaşması imzaladı---

ABD 3 Orta Amerika ülkesiyle yasa dışı göç anlaşması imzaladı

ABD 3 Orta Amerika ülkesiyle yasa dışı göç anlaşması imzaladı
29 Mart 2019 - 08:03 borsagundem.com

ABD, yasa dışı göçü önlemek için görüştüğü El Salvador, Honduras ve Guatemala ile işbirliği anlaşması imzaladı

ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, Orta Amerika Kuzey Üçgeni olarak bilinen El Salvador, Honduras ve Guatemala’nın güvenlik bakanlarıyla görüştü. Honduras’ın başkenti Tegucigalpa’da yapılan görüşmede, sınır güvenliğinde işbirliği için bir anlaşma da imzalandı.

Kirstjen Nielsen Orta Amerika ülkeleriyle süregelen işbirliği ve ortaklık için duyduğu minneti dile getirdi. Nielsen, bu ülkelerin düzensiz göç selini yavaşlatma ve ABD’nin güney sınırında yaşanan insani ve güvenlikle ilgili acil durum konusunda bölgesel bir yaklaşım geliştirme çabaları için de teşekkür etti.

ABD’nin bu zorluklarla mücadelede Orta Amerika ülkeleriyle ortak bir amaç paylaştığını söyleyen İç Güvenlik Bakanı, “Bu tarihi anlaşmayı uygulamaya koymayı, uluslarımızın güvenliğini sağlamak için Kuzey Üçgeni yetkilileriyle çalışmayı ve karşılaştığımız insani ve güvenlik krizini bitirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

​ABD İç Güvenlik Bakanlığı, imzalanan işbirliği memorandumunun, sınır güvenliği konusunda imzalanan çok taraflı ilk anlaşma olduğunu duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre anlaşma sınır güvenliğini destekleme, yeni göçmen karavanlarının oluşmasını engelleme ve göç krizinin temel nedenlerini çözüme kavuşturma amacı taşıyor.

Anlaşma kapsamında, insan kaçakçılığı, ülkeler arası suç örgütleri ve çetelerle mücadele, istihbarat paylaşımı ile deniz, hava ve karada sınır güvenliğini güçlendirme konularında ortak mücadele girişimleri başlatılacak. Taraf ülkelerden teknik çalışma grupları ve temsilciler bu girişimleri takip edecek. Bu yıl süresince de ABD ve Kuzey Üçgeni bakanları, anlaşmanın uygulanması için düzenli olarak bir araya gelecek.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen Honduras’ta Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez ve eşiyle de ikili bir görüşme yaptı. (Amerika'nın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)