E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB, Rus bankalarına yönelik yaptırımları hafifletecek---

AB, Rus bankalarına yönelik yaptırımları hafifletecek

AB, Rus bankalarına yönelik yaptırımları hafifletecek
19 Temmuz 2022 - 14:28 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik yedinci yaptırım paketinin taslağında, gıda ticaretini kolaylaştırmak üzere Rus bankalarını hedef alan yaptırımların yumuşatılması maddesinin yer aldığı duyuruldu

Reuters haber ajansı, AB'nin Ukrayna'daki özel askeri operasyon nedeniyle Rusya'yı hedef alan yedinci yaptırım paketinin taslak metnine ulaştığını bildirdi.

Metinde, AB'nin, küresel gıda ve gübre ticaretini kolaylaştırmak için yaptırım uygulanan ve varlıkları dondurulan bir dizi Rus bankasına yönelik tedbirlerin hafifletileceği belirtildi.

Ajans, ayrıca AB'nin yaptırımlar nedeniyle seferleri askıya alınan Rus limanlarından gıda ihracatını da kolaylaştırmayı planladığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre 2021'de Rusya ve Ukrayna, küresel çapta buğday ve mısır da dahil olmak üzere çeşitli temel gıda maddesi ihracatçıları arasında yer alırken, Rusya aynı zamanda önde gelen bir gübre ihracatçısıydı.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptırımların ardındna Moskova'nın dost ülkelerden gelen tarım üreticilerinden gelen gübre talebini karşılamaya hazır olduğunu vurgulamıştı.

Rus bankaları döviz hesaplarını askıya alıyor

 

ABD'den 3 Rus bankasına kısmi izin

 

Rus bankaları, kart limitlerini azaltıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)