E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB Komisyonu üyeleri kasımda değişiyor---

AB Komisyonu üyeleri kasımda değişiyor

AB Komisyonu üyeleri kasımda değişiyor
31 Ekim 2014 - 12:55 borsagundem.com

Kasım ayında göreve başlayacak yeni Avrupa Birliği Komisyonu üyelerinin bütçe dengesi konusundaki tutumunun ne olacağı uzmanlarca tartışılıyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği’nde bir yandan ekonomik durgunluğu sonlandıracak önlemler alınırken diğer yandan birlik üyesi ülkelerin bütçe dengesini koruması gerektiği vurgulanmaya devam ediliyor.

Başta IMF olmak üzere pek çok kurum geçmişte Avrupa Birliği Komisyonu’nun bütçe dengesi konusundaki tutumunu eleştirmişti. Avrupa Birliği Komisyonu başta İtalya ve Fransa olmak üzere birlik üyesi ülkelerin bütçe dengelerini sıkılaştırmasını, vergileri yükseltmesini ve harcamalarını kısmasını istiyor. Ancak Almanya’nın desteğini alan bu tutum pek çok uzman tarafından eleştiriliyor.

Uzmanlar Avrupa Birliği Komisyonu’nun mevcut kadrosunun tutumundan memnun olmadığı için kasım ayında göreve gelecek yeni kadronun ekonomi politikasının nasıl olması gerektiğini şimdiden tartışmaya başladılar.

Bloomberg editörleri bugün yayınladıkları yazıda kasım ayında göreve gelecek yeni Avrupa Birliği Komisyonu kadrosunun kamu borçlanmasıyla ekonomik büyümeyi teşvik etmesi gerektiğini ve kamu borçlanmasıyla büyüme modelinin piyasalar kendi kendine ayakta duruncaya kadar sürdürülmesi gerektiğini belirttiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)