E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Kapsamlı Brexit anlaşmasına açığız---

AB: Kapsamlı Brexit anlaşmasına açığız

AB: Kapsamlı Brexit anlaşmasına açığız
18 Ocak 2019 - 10:45 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nin baş müzakerecisi Michel Barnier, AB İngiltere ile daha kapsamlı bir Brexit anlaşmasına açık olduğunu söyledi

Avrupa Birliği'nin baş müzakerecisi Michel Barnier, bu hafta İngiliz parlamentosunda reddedilen anlaşmadan daha kapsamlı bir Brexit anlaşması ihtimaline açık olduklarını söyledi.

Başbakan Theresa May, istediği anlaşmanın parlamentoda aldığı ağır yenilgi üzerine diğer parti liderleriyle kabul edebilecekleri seçenekler üzerinde temaslara başladı. Ancak bu durum İngiltere'nin 29 Mart'ta anlaşmasız olarak AB'den ayrılması riskini de artırmış oldu.

May, Brexit'in yürürlüğe girmesinden sonra, tamamen bağımsız bir ulusal ticaret politikası içinde AB ile geniş kapsamlı bir serbest ticareti düzeni kurulmasını istiyordu.

Ana muhalefet İşçi Partisi'nin AB ile gümrük birliğinin devamı yolundaki isteği ise May'in bu önerisine kapıyı kapatıyor. Diğer bazı çevreler ise Norveç örneğini göstererek, İngiltere'nin tek pazarda kalarak AB ile eskisinden daha da yakın bir ilişki sürdürmesini istiyorlar.

Barnier dün Lizbon'da Portekiz Başbakanı Antonio Costa ile görüşmesinden sonra gazetecilere, "Eğer (İngiltere) bize daha kapsamlı bir ilişki istediklerini söylese, biz buna açığız" dedi.

Ancak Barnier, iki yıllık görüşmelerden sonra May'in istekleri doğrultusunda varılan anlaşmanın daha iyileştirilmesi amacıyla değiştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Costa da, anlaşma reddedilmiş olduğu için "Bundan sonraki adım AB'ye ya da Barnier'ye düşmez" dedi.

Barnier daha önce Portekiz parlamentosunun bir komisyonunda yaptığı konuşmada, anlaşmasız bir Brexit halinde başvurulacak önlemlerin, bir güvensizlik ortamında uygulanacağını söyledi.

''Anlaşma olmazsa doğacak duruma özgü önlemler alınacak. Fakat bu çok zor olacak ve bir güven ortamında yapılmayacak. En iyi güvence, bir anlaşmaya varmak olur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)